Pet talijanskih klubova u osmini finala Europske lige, Rusi i Ukrajinci zadovoljni

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.02.15. | 23:59

Poznati su svi sudionici osmine finala Europske lige. Tek je jedan par, onaj između Bešiktaša i Liverpoola, otišao u produžetke i završio s izvođenjem jedanaesteraca, a najviše predstavnika u sljedećem rangu imaju Talijani, njih 5.

Slaven Bilić radi odličan posao u Istanbulu, a izbacivanje Liverpoola iz Europske lige će sigurno dati maha onima koji hrvatskog stručnjaka već od ljeta vide na Otoku. Bešiktaš je večeras odigrao dobru utakmicu, nakon početne inicijative gostiju preuzeo kontrolu igre, a mogao prolaz izboriti već u 90 minuta. No, Demba Ba je promašio zicer pa se otišlo sve do jedanaesteraca u kojima je tragičar bio naš Dejan Lovren koji je jedini promašio svoj udarac i tako donio slavlje turskoj momčadi.

>> VIDEO: Europska liga - pogledajte sve golove uzvratnih utakmica šesnaestine finala
>> VIDEO: Bešiktaš prošao dalje, Lovren promašio odlučujući jedanaesterac!
>> FOTKA DANA: Izraz lica je sve rekao, Lovren kao tragičar Liverpoola

Osim ove utakmice, jako je neizvjesno bilo i u Bilbau. Athletic i Torino su u Italiji odigrali 2:2, a u uzvratu su gosti dva puta vodili da bi Athletic dva puta stizao rezultat. Na kraju domaćini nisu imali snage za preokret nakon trećeg gola Torina.

>> Torino uspješniji u drami u Bilbau, Kalinić zabio za Dnjipro

Uz Torino, talijanske boje će u osmini finala braniti još četiri kluba. Napoli je sve riješio već u prvoj utakmici protiv Trabzonspora, Fiorentina je, uz asistenciju našeg Milana Badelja, izbacila Tottenham, Interu je jedan gol bio dovoljan da izbaci Celtic, a Roma je došla do slavlja kod Feyenoorda.

Utakmica u Rotterdamu ostat će upamćena i po novi divljanjima navijača Feyenoorda zbog čega je utakmica bila prekinuta na 20 minuta. Prekid je zabilježen i u Kijevu gdje su navijači na trenutak upali na atletsku stazu, a ulazak na travnjak su priječili igrači Dinama.

>> VIDEO: Opet ekscesi navijača Feyenoorda - divovska banana i prekid utakmice nisu pomogli njihovim nogometašima
>> VIDEO: Badelj asistent za pobjedu Fiorentine, u Kijevu navijači upali na travnjak

Ukrajinci i Rusi imaju razloga za slavlje jer imaju po dva kluba među 16 najboljih. Dva su Dinama u osmini finala, onaj iz Kijeva te onaj iz Moskve, a tu su i Dnjipro te Zenit. Ruski klubovi danas su pokazali uvjerljive partije protiv Anderlechta i PSV-a.

>> Rusi stopostotni, Dinamo i Zenit prošli u osminu finala Europske lige

Prve utakmice osmine finala Europske lige igraju se 12. ožujka, a uzvrat je 7 dana kasnije. Ždrijeb je u Nyonu u petak od 13 sati.

Klubovi koji su izborili nastup u osmini finala Europske lige:

Ajax
Bešiktaš
Club Brugge
Dinamo Kijev
Dinamo Moskva
Dnjipro
Everton
Fiorentina
Inter
Napoli
Roma
Sevilla
Torino
Villareal
Wolfsburg
Zenit

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti