Pep planira ljetni shopping - na ova dva igrača će City potrošiti 90 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.17. | 10:18

Pep Guardiola već gleda prema sljedećoj sezoni.

Prva godina na klupi Manchester Cityja možda ne prolazi baš onako kako je to španjolski trener zamislio, ali 'Građani' su i dalje u samom vrhu Premiershipa. Chelsea im bježi 8 bodova, a u osmini finala Lige prvaka sljedećeg tjedna igraju protiv Monaca.

A upravo je momčad iz Kneževine trenutni dom igrača kojeg Pep Guardiola želi dovesti na ljeto kao novo pojačanje svoje momčadi. Riječ je o Thomasu Lemaru, sjajnom krilu koji je ponajbolji igrač lidera francuskog prvenstva i koji je zaludio mnoge europske velikane. Jedan od njih je i City koji je, kako donosi L'Equipe, već kontaktirao Monaco vezano za potencijalni transfer ovog igrača. Nikakav dogovor nije postignut, ali je jasno kako Monaco neće tražiti manje od 30 milijuna eura, a taj bi se iznos mogao popeti i na 50-ak milijuna.

No, nije Lemar jedini igrač kojeg Guardiola želi dovesti na ljeto. Popis želja je puno duži, a na njemu se nalazi i Jack Wilshere. Tako barem tvrdi Xavi koji je hvalio Wilsherea, kojeg je Arsene Wenger ove sezone poslao na posudbu u Bournemouth.

„On je odličan i inteligentan igrač. Sjajan je u kontroli lopte, ima odličan dribling, a kao holding veznjak neprestano napada protivničke obrambene igrače i radi pritisak na njih. Znajte da to nije lako. Znam da je i Pep impresioniram njim, a on je vrsta igrača koje Pep voli. Wilshereov problem su bile ozljede, a ako to riješi siguran sam da će biti jedan od najboljih veznjaka na svijetu“, izjavio je Xavi za Fox Latin America.

Wilshere je procijenjen na 23 milijuna eura, ali engleski mediji ne vjeruju da će Arsenal, ako pristanu na prodaju, tražiti manje od 40 milijuna eura.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jack WilshereThomas Lemarprijelazni rokPep GuardiolaXavi Hernandez

Ostale Vijesti