S EU fondovima planiramo do novog stadiona, a s novim dresovima do gornjeg dijela tablice

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 23.01.20. | 15:04

NK Spartak je novi od klubova u nizu koji je dobio donaciju Germania Sport kladionice

Akcija „Novi dresovi za nove prvake”  GERMANIA SPORT KLADIONICE, u kojoj donira novu sportsku opremu lokalnim klubovima, klubovima iz nižih liga i manje profitnim sportovima, nastavlja se već danas. U ponedjeljak, 20. 1.2019. godine, u novog ruho obukli smo NK Rasinju, klub koji je trenutno u „fazi selidbe na novi stadion“ i koji će prvi put nakon više od 10 godina igrati domaće utakmice u plavim dresovima koji su ujedno i boje njihovog kluba.

Danas smo razgovarali s predsjednikom NK Spartaka Kristijanom Jurasom kojem nije bio problem izdvojiti nekoliko minuta za kratki razgovor iako je u tim trenucima bio na traktoru:

„Naš cilj ove godine je da sezonu završimo u gornjem domu tablice jer nam on već tradicionalno pripada, a vjerujem kako će sve biti lakše uz nove dresove“, započeo je razgovor iznimno simpatični i dobro raspoloženi predsjednik niželigaša koji nam je objasnio po kojem principu funkcionira njihov klub:

Mi nismo imali nekog prvoligaškog igrača budući da većina naših igrača odlazi u austrijsku četvrtu, treću pa čak i drugu ligu gdje onda nastoje izgraditi svoje karijere. Jako se oslanjamo na domaće igrače i vjerujemo da je to pravi put“, dodao je predsjednik.

Inače klub ima velike ambicije te preko EU fondova planiraju osigurati prijeko potrebna sredstva s kojima bi poboljšali svoju infrastrukturu, a naglasak bi bio na glavnoj tribini, sanaciji terena ali i izgradnji male dvorane koja bi bila na raspolaganju ne samo nogometašima, već i sportašima drugih klubova, baš kao i rekreativcima:

„Dokumentacija je pri kraju, znate da to sve ide sporo, ali smo na izvrsnom putu. Vjerujemo da ćemo, uz neophodnu financijsku pomoć mjesnog odbora koja nam je neophodna, stići do svega potrebnog kako bi realizirali projekt“, dodao je ambiciozni predsjednik kojeg nismo više htjeli dodatno zadržavati.

Klub se zahvalio GERMANIA SPORT KLADIONICI službenim priopćenjem u kojem jasno stoji koliko je klubu stalo do ove donacije:

Nogometni klub Spartak iz Male Subotice natječe se u 1. Međimurskoj nogometnoj ligi. Nakon jesenskog dijela sezone smo pri dnu tablice, ali se nadamo kako će nam nova oprema biti vjetar u leđa za postizanje boljih rezultata.

Kompleti dresova su uvijek dobrodošli, jer se kao i većina klubova susrećemo sa nedostatkom opreme. Svake godine sve je teže raditi u klubu, ali nas sportski rezultati tjeraju na još veći angažman oko kluba. Financijski nam za funkcioniranje kluba pomaže Općina, lokalne tvrtke i članovi kluba svojim donacijama. Klub ima 100-tinjak registriranih igrača svih uzrasta i 200-tinjak stalnih članova kluba. Zadnjih nekoliko godina neprestano ulažemo u sanaciju objekta u kojem su prostorije kluba i u poboljšanje uvjeta rada na glavnom i pomoćnom terenu. Klub u suradnji sa Općinom priprema projekat izgradnje tribine sa pratećim sadržajima koji planiramo kandidirati na EU fond.

Ovim putem zahvaljujemo sponzoru Germania sportu na donaciji dva kompleta  dresova koje ćemo moći koristiti na domaćim i gostujućim utakmicama tokom narednih nekoliko sezona.“

Za kraj ostavljamo mali djelić povijesti kluba:

Davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća rodila se ideja o osnivanju kluba u Maloj Subotici. Budući da nogometno loptanje nije bilo strano ovdašnjem pučanstvu, a pojedini su "sobočki dečki" prvo nogometno igračko iskustvo stjecali u klubovima iz okolnih naselja. Realizacija te ideje dogodila se 1964. godine i to na inicijativu jedne grupe tih sportskih entuzijasta na čelu sa gospodinom Augustom Cirkvenčić, ujedno i prvim predsjednikom kluba. Prvo nogometno igralište bilo je "Doleje" kod šume zvane "Gaj".

Klub je prestao sa radom 1969. godine. Četiri godine kasnije (1973.), na inicijativu bivših igrača klub je ponovno zaživio i godinu dana kasnije (1974.) završeno je igralište "Jagodišće" gdje se još i danas igraju utakmice. Prvi veliki uspjeh kluba bio je u sezoni 1982./1983. kada je klub postao prvak I Međimurske lige. Godine 1990. klub se plasirao u III Hrvatsku ligu. Dvije godine kasnije (1992.) klub bilježi uspjeh plasmanom u finale Međimurskog CUP-a. Od te pa sve do 1996. godine klub se uspinjao rangovima natjecanja od početne 4. Hrvatske nogometne lige "Sjever", pa do najvišeg ranga u povijesti kluba - 2. Hrvatske nogometne lige, što je bio i vjerojatno ostat će najveći uspjeh kluba u povijesti postojanja. U međuvremenu (1996.) klub se još jedanput plasirao u finale međimurskog CUP-a, ali niti kao u prethodnom pokušaju, nije ga uspio osvojiti. U to je doba NK "Spartak" bio treći klub po kvaliteti u Međimurju. Međutim nedostatna financijska sredstva prisilila su klub da godine 1998. istupi iz III HNL Sjever.

Odlasci igrača u druge sredine doveli su klub pred nezavidnu situaciju. Plodovi rada vidljivi su na natjecateljskom planu, tako da se ekipa seniora, na kraju sezone 2003/04, plasirala na visoko 3. mjesto, a rad sa mlađim uzrastima, rezultirao je osvajanjem prvog mjesta ekipe pionira NK "Spartak PMP" u svojoj skupini. 2006. godine klub se i po treći put plasirao u završnicu međimurskog CUP-a, ali niti kao u dva prethodna pokušaja, nije ga uspio osvojiti.

Klub se zadnjih 10-ak godina natječe u Prvoj međimurskoj nogometnoj ligi. Uprava kluba konstantno ulaže u uređenje glavnog i pomoćnog terena, okoliša, prostorija i infrastrukture oko kluba.

(foto: Germaia Sport kladionica)

 


Tagovi

novi dresoviNovi dresovi za nove prvakehumanitarni listićhumanitarna akcijaDresoviNK Spartak Mala Subotica

Ostale Vijesti