foto: Action Images
foto: Action Images

Parejo golčinom presudio bivšem klubu, Sociedad pomeo Betis za vrh La Lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 18:05

Baski su iskoritili kiks Reala te privremeno postali lideri Primere.

Odigrane su tri utakmice šestog kola španjolske La Lige, Bilbao je prekinuo crni niz, Parejo presudio bivšem klubu, a Real Sociedad furioznom pobjedom kod Betisa preuzeo vrh La Lige....

Utakmica nije mogla bolje započeti za domaćine jer su već u šestoj minuti dobili priliku povesti iz kaznenog udarca. Alfonso Perez je dobio loptu s lijeve strane u kaznenom prostoru te je pokušao vratiti povratnu, no pokupio ga je Gabriel i sudac Del Cerro je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Alcacer i zabio za 1:0.

Villarreal je i nakon gola bio bolja momčad, no u 34. minuti gosti dolaze do poravnanja. Soler je dodao Guedesu iz kornera, a napadač gostiju se nije odlučio na ubačaj već je krenuo kroz sredinu i s 20-ak metara opalio bombu koja je završila u mreži golmana Asenja za 1:1.

U drugo dijelu gosti su potpuno pali, iako ni domaćin nije previše pokazao prema naprijed. Međutim, u 69. minutio trenutak inspiracije bivšeg igrača Valencije Pareja bilo je dovoljno za tri boda domaćina. Naime, veznjak Villarreala je primio loptu na 20-ak metara od gola i prekrasnim udarcem pod gredu matirao Domenacha za tri boda..

Athletic Bilbao je na svom San Mamesu u drugom poluvremenu riješio Levante te slavio rezultatom 2:0. Strijelci za Baske su bili Berenguer u 68. i Inaki Williams u 79. minuti.

U prvoj utakmici dana Eibar i Osasuna su podijelili bodove odigravši bez pogodaka 0:0.

Huesca i Valladolid su podijelili bodove rezultatom 2:2.

Real Sociedad je slavio kod Betisa rezultatom 0:3 te tako privremeno preuzeo vrh La Lige.



Tagovi

Dani Parejo

Ostale Vijesti