Ozljede suzile manevarski prostor: Ovo je Hrvatska koja će istrčati protiv Slovačke

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 13:36

Daliću su otkazi i kartoni skrojili momčad za odluku na Rujevici.

Raketa je, vjerujemo, bio siguran za udarnu momčad na Rujevici, no kako ga sigurno neće biti, na njegovo mjesto uskočit će Nikola Vlašić, koji je sjajno odradio identičnu dionicu prije nekoliko mjeseci u Trnavi kad su Vatreni slavili 4:0 i zato će vjerojatno dobiti prednost pred iskusnijim Mateom Kovačićem koji igra sve bolje u Chelseaju.

"Rakitić nije igrao za Barcelonu, pogledat ćemo kakva je situacija i, ako bude tu problem, vratit će se u klub. Zato smo pozvali Roga i Juranovića. Nadam se da će ostali biti u redu,“ najavio je Dalić.

No, zato bi trebalo biti promjena na krilima u odnosu na momčad koja je igrala prvu utakmicu protiv Slovačke, Ante Rebić nije odigrao poštenih 90 minuta u komadu po dolasku u Milan te će preseliti na klupu. Izbornik mu je dosad tolerirao minuli rad za reprezentaciju i davao mu priliku od prve minute unatoč tome što nije imao minutažu u klubu, ali osjetljivost situacije i važnost utakmice koja je pred vratima, natjerat će ga da u udarnu momčad uvrsti Josipa Brekala. Mlada nada Vatrenih u tekućoj sezoni ima puno ozbiljniji klupski status od Rebića i to Dalić ne bi smio ignorirati uoči presudnih 90 minuta za reprezentaciju. Ivan Perišić, sad kad je Niko Kovač bivši, mogao bi imati problema sa statusom u Bayernu, ali zasad još igra dovoljno konstantno za zadržavanje statusa prvotimca.

Obrana će biti praktički potpuno nova, Tin Jedvaj i Borna Barišić neupitni su na bokovima, ali stoperski par silom prilika bit će novi. Dugo se zna kako će Domagoj Vida i Dejan Lovren preskočiti ovo okupljanje radi kartona pa će Hrvatska startati s Dinom Perićem i Dujom Ćaletom-Carom.

„Matej Mitrović je osjetio problem na zadnjem treningu i ići će na kontrolu. Ako je situacija s njim upitna, nećemo riskirati,“ rekao je Dalić i otkrio karte.

Novi problemi s ozljedama Hrvatskoj su dodatno suzili ionako slab manevarski prostor uoči ove utakmice pa bi Vatreni protiv Slovačke trebali zaigrati u sustavu: Livaković – Jedvaj, Perić, Ćaleta-Car, Barišić – Modrić, Brozović – Brekalo, Vlašić, Perišić – Petković.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaSlovačka nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroNogomet

Ostale Vijesti