Željko Lukunić/Pixsell
Željko Lukunić/Pixsell

Ovo su Bišćanovi igrači za 'rat' u Ateni. Što se događa s BiH reprezentativcem, izbrisan je i s klupske stranice!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 16:15

U kadru za utakmicu s AEK-om nema trojice igrača, koji su uoči sezone slovili kao siguran dio Bišćanove rotacije. Ali, enigma je status krilnog napadača

Dinamo je u petak odradio zadnji trening pred utakmicu s AEK-om u Ateni (subota, 20:45 sati). Modri su trenirali u Zagrebu, u Ateni neće odraditi ni onaj službeni trening dan prije utakmice, smatrao je Igor Bišćan da to nije potrebno, pogotovo jer su igrači već osjetili travnjak OPAP Arene uoči one odgođene utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bišćan je u Atenu poveo 21 igrača i tri vratara, na popisu, zapravo i nema iznenađenja.

Dakle, iz popisa je vidljivo da u Atenu nisu otputovali Mauro Perković, Fran Topić i Luka Menalo. I, dok smo Topića i Perkovića primijetili na jutarnjem treningu, koji je bio 15 minuta otvoren za medije, a već je neko vrijeme jasno da oni nisu u planovima Dinamova trenera, Menala nije bilo niti u tom društvu. Dosad je bio član momčad, trenirao normalno kao i svi, ali, čini se, da na njega u Maksimiru više uopće ne računaju. Štoviše, Menalu više nema traga ni na službenoj, klupskoj stranici, izbrisan je iz momčadi. BiH reprezentativac se, podsjetimo, spominjao kao budući igrač Rijeke, trebalo je to već biti riješeno, ali onda je sve neobjašnjivo stalo.

Kako doznajemo, Menalo je i dalje blizu odlasku na Rujevicu, on je već dogovorio svoje uvjete s Rijekom, žele ga i trener Sergej Jakirović i Damir Mišković. Međutim, Menalo više ne želi na posudbu, već definitivno otići iz Dinama pa je, izgleda, zapelo na relaciji Maksimir-Rujevica. Odnosi još od pregovora oko Matije Frigana nisu idealni pa Dinamo ne želi prepustiti Menala besplatno, već želi određenu odštetu. No, dok se taj poslovni odnos još može shvatiti, svaki klub želi proći što povoljnije, nejasno je zašto je Menalo, do zaključenja transfera, potpuno bačen u drugi plan. Bišćan, s jedne strane, gunđa da nema dovoljno igrača, s druge je otpisao trojac (Perković, Topić, Menalo), koji je uoči sezone slovio kao siguran dio rotacije, pogotovo u ritmu kad ima puno utakmica. Ovako, Bišćan u svlačionici ima previše 'mrtvog kapitala'.

Očekuje se, ipak, da se Menalov status riješi po povratku iz Atene, ovakav 'ni na nebu, ni na zemlji' status ne odgovara nikome. A moglo bi se dogoditi da Menalo za Rijeku debitira baš protiv Dinama, u Maksimiru 27.kolovoza.



Tagovi

GNK DinamoAEKLiga prvakaIgor BišćanLuka Menalo

Ostale Vijesti