Ovo je razlog katastrofalne sezone: Ozlijeđena postava od 150 milijuna eura momčadi Thierrya Henrya

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 15:34

Nevjerojatna situacija u kojoj se našao klub.

Nogometaši Monaca uvjerljivo su najveće razočaranje ove sezone.

U francuskom prvenstvu drže pretposljednju poziciju sa sedam bodova na svom kontu, koliko ima i posljednji Gunigamp. U Ligi prvaka su potpuno podbacili, a novim porazom ovog tjedna u 4. kolu od Club Bruggea (0:4) izgubili su sve šanse za prolaz dalje.

Međutim, razlog zašto je momčad novog trenera Thierrya Henrya, koji je zamijenio Leonarda Jardima, tako očajna jesu – između ostalog – ozljede. Lanjski doprvak u ovom trenutku ima čak 14 (riječima: četrnaest) igrača koji su van pogona. Da stvar bude gora, ovaj vikend ih očekuje dvoboj protiv Paris Saint-Germaina.

ODIGRAJ Monaco - PSG

Jedna od najbitnijih karika monegaškog kluba posljednjih sezona bio je donedavni reprezentativac Hrvatske, Danijel Subašić, koji je ove sezone odigrao samo jedno poluvrijeme. Nakon oporavka od ozljede koju je vukao od Svjetskog prvenstva, 'Suba' se ozlijedio u prvoj utakmici po povratku te još nije spreman za najveće napore.

Uz Subašića, od ozljeda se još oporavljaju stoper Andrea Raggi te mladi 'wunderkind' Willem Geubbels koji je ovo ljeto stigao iz Lyona. U procesu oporavka su, također, lijevi bek Julien Serrano, tinejdžerska nada Pietro Pellegri i jedan od najvažnijih igrača u momčadi, Rony Lopes.

Tu je još i napadač Stevan Jovetić, a 'svježe' ozlijeđeni su Kamil Glik i Moussa Sylla koji su zaigrali protiv belgijskog prvaka ranije ovog tjedna. Poljak je morao napustiti utakmicu zbog desnog aduktora, dok je mladi Francuz osjetio zatezanje u lijevom listu.

Lista je poduža, tek smo prošli polovicu. Na listi ozlijeđenih našao se i Kevin N'Doram koji je polako počeo trenirati, ali vrlo vjerojatno neće biti u sastavu za derbi s pariškim klubom. Jean-Eudes Aholou operirao je lijevo stopalo i bit će 'out' narednih 6 tjedana.

Adama Traore ozlijedio je mišić lijevog bedra, dok je Almamy Toure sa desnog boga dobio longetu kojom 'liječi' tetivu. I za kraj, Aleksandr Golovin je van pogon i u procesu je oporavka.

Postava Monaca i cijena igrača u eurima prema Transfermarktu:

Danijel Subašić – 4.5 milijuna

Kamil Glik – 15 milijuna

Andrea Raggi – 500 tisuća

Julien Serrano – 2 milijuna

Almamy Toure – 8 milijuna

Aleksandr Golovin - 30 milijuna

Adama Traore - 6.3 milijuna

Rony Lopes – 28 milijuna

Willem Geubbels – 12 milijuna

Stevan Jovetić – 14 milijuna

Mousa Sylla – 5 milijuna

Pietro Pellegri – 8 milijuna

Kevin N'Doram – 6 milijuna

Jean–Eudes Aholou – 10 milijuna

UKUPNO: 149.3 milijuna eura

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Thierry HenryKamil GlikRony Lopes

Ostale Vijesti