Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Ovo je Hajduk za rušenje rekorda i Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 09:30

Sjajan start Bijelih, stopostotni su nakon pet odigranih utakmica

Hajduk je upisao još jednu pobjedu, petu u nizu u ovom prvenstvu i čvrsto drži vrh ispred Osijeka koji je u nadoknadi s Lokomotivom imao tri boda, a onda ih propustio uzeti. No, ono što je važnije, Bijeli imaju veliku razliku nad Dinamom čiji je novi trener Sergej Jakirović obećao obranu titule, ali Hajduk je već u ranoj fazi daleko odmaknuo, neka modri imaju utakmica koje moraju još odigrati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim, toga Hajduk Ivana Leke koji utakmice zbog kazne promatra iz novinarske lože, čini se spreman za najveća postignuća unatoč ispadanju iz Europe, jer pobjeđuje iz kola u kolo. Kada se zbroje pobjede s kraja prošlog prvenstva, Hajduk je izjednačio rekorde Nenada Gračana i Ante Miše iz povijesti upisavši devet trijumfa u nizu. Protiv Istre se u idućem kolu nudi prilika za rušenje tih rekorda na punom Poljudu, jer zavladala je euforija u gradu pod Marjanom da se napokon može do titule prvaka.

Ostaje još jedan rekord koji drži Zoran Vulić od sedam uzastopnih pobjeda na početku prvenstva i čini se dostižnim, jer nakon Istre Hajduk igra s Goricom u gostima, pa s Lokomotivom doma kada se vraća Leko na klupu, prije još jednog derbija s Dinamom koji je na rasporedu na Poljudu. Vidjet ćemo tada kolika će biti bodovna razlika, daleko je 30. rujna, ali Hajduk djeluje baš kao momčad koja ima energiju u koja želi naslov prvaka budući da konkurencija ima unutarnjih problema i tek se treba reorganizirati.

Junak pobjede bio je Leon Dajaku koji je je do gola sa Slaven Belupom postio 600 dana, a sad se pretvorio u match winnera u utakmici u kojoj je Hajduk dominirao, ali se činilo da će završiti neriješeno. Zabio je za 2-1 u 87. minuti na ubačaj Dina Mikanovića koji je ušao u igru i čini se da se i on vratio na svoju razinu, a taj gol izazvao je oduševljenje navijača koji su nakon utakmice pjevali Marku Livaji na njegov 30. rođendan. Nije Livaja sebi darovao pogodak za okrugli rođendan, ali zato jest savršenu asistenciju za Filipa Krovinovića koji se napokon probudio otkako je dobio ulogu da slobodnije može ići prema protivničkim vratima dok mu leđa čuva mladi Niko Sigur.

Gol Krovinovića je samo dobitak za Hajduk, injekcija samopouzdanja jer je bio na meti kritika u posljednje vrijeme, a sada je zabio glavom i još imao nekoliko udaraca na vrata. Varaždin je bio čvrst protivnik, nije ga bilo lako probiti, a kada se pobjeda dogodi tako kasno u utakmici, onda su tri boda još slađa.

Hajduk je nakon sjajnog otvaranja domaće prvenstvene sezone, rušenja Dinama u Maksimiru i Rijeke na Poljudu, pokazao ozbiljnost svojih ambicija, a s pet pobjeda u nizu još samo najavio da ne misli stati…

Valja naglasiti da je Leko najavio još pojačanja, a Hajduk ima i unutarnjih rezervi jer izvan stroja je Rokas Pukštas, igrač koji je odlučio dva derbija, njegov povratak se još čeka.



Tagovi

HajdukNK VaraždinIvan LekoFilip KrovinovićMarko LivajaLeon DajakuHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti