Otkrivena bizarna tajna najboljeg driblera Premiershipa – nevjerojatan trik engleskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 10:03

Mateo Kovačić je šesti najbolji dribler, ali ova „Zvijer“ je nadmašila sve.

Nogometaši Wolverhamptona u konačnici nisu uspjeli izboriti plasman u Europu preko Premiershipa. Iako su sezonu završili s jednakim brojem bodova kao Tottenham (59), to im je bilo dovoljno tek za nezadovoljavajuće sedmo mjesto, a poraz od Chelseaja u posljednjem kolu još će ih dugo proganjati.

Ipak, momci Nuna Espirita Santa ove su sezone zadivili brojne nogometne zaljubljenike, mogu preko Europske lige izboriti plasman u Europu i sljedeće sezone, a na velikoj su se sceni ove sezone potpuno dokazali Ruben Neves, Leander Dendoncker, Diogo Jota, Raul Jimenez i Adama Traore.

Upravo je posljednjespomenuti Traore najviše oduševio jer je ove sezone igrač s najviše uspješnih driblinga u cijelom Premiershipu. Bivša nada Barcelone, a danas 24-godišnjak ostvario je 182 driblinga, čak 20 više od drugoplasiranog Wilfrieda Zahe, a vrijedi spomenuti da je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u probranom društvu, nalazi se na šestom mjestu sa 74 uspješna driblinga.

Ali, vratimo se Traoreu.

 

Ovaj Španjolac rodom iz Malija zapanjio je sve svojom fizičkom konstitucijom, a brzina kombinirana s tom snagom i tehničkom potkovanošću zaslužni su za spomenuta 182 uspješna driblinga.

Međutim, osim toga otočki The Sun je otkrio još jednu tajnu ovog pothvata. Naime, engleski list je otkrio kako je medicinska služba Wolvesa na ruke Traorea mazala ulje za bebe kako ga protivnici ne bi uspjeli uhvatiti i zaustaviti u driblingu.

„To činimo kako bi zaštitili Adamu. On je jako brz i braniči ga hvataju za ruke kako bi ga zaustavili. To je uzrokovalo i dislociranje njegovog ramena tijekom utakmica. Mazanjem ulja na njegove ruke učinili smo suparnicima puno težim taj posao i tako smo spriječili štetu“, izjavio je neimenovani izvor iz svlačionice engleskog prvoligaša za The Sun.

Traoreu se rame dislociralo prvi put u prosincu prošle godine tijekom utakmice s Tottenhamom, a nakon toga se to dogodilo još četiri puta ove sezone.

Osim 182 uspješna driblinga, krilni napadač Wolverhamptona upisao je četiri gola i devet asistencija u 37 prvenstvenih nastupa ove sezone.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Adama TraoreMateo Kovačić

Ostale Vijesti