Oteli ga Cityu iz naručja, a sad ga se rješavaju i šalju u predgrađe

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.01.20. | 09:25

Nema adekvatnu minutažu na Santiago Bernabeuu.

Uprava Real Madrida odlučila je poslati jednu od svojih nadolazećih zvijezda na posudbu.

U žestokoj konkurenciji, poglavito u prednjem dijelu sastava, mladići teško dolaze do minutaže. Igrači poput Isca i Jamesa teže dolaze do minutaže u prednjem dijelu veznog reda Kraljevskog kluba, stoga i ne čudi kako tu nema mjesta za jednog 'golobradog' 20-godišnjaka.

Riječ je o Brahimu Diazu, ofenzivnom veznjaku kojega su Los Blancosi praktički 'otrgnuli iz naručja' Manchester Cityu prošlog siječnja. Igrač je to koji puno obećava, a priliku mu je u kup-natjecanjima prošle sezone davao čak i Pep Guardiola, gdje je u liga kupu zabio i dva gola. Realovci su ga otkupili prošle zime za skromnih 17 milijuna eura i – činilo se – napravili fantastičan posao.

Godinu dana kasnije i taj posao, barem s igračeve strane, nije prošao najbolje. Iako najtrofejniji europski klub računa na njega dugoročno, mladi Brahim je imao vrlo skromnu minutažu u proteklih 365 dana. U La Ligi je do sada skupio manje od 400 minuta računajući obje sezone, a ove je prikupio tek 23 minute u prvenstvu.

Stoga ne čudi informacija koju donosi španjolska Marca. Prema njihovim napisima Real Madrid je već dogovorio suradnju s Getafeom te ga žele poslati u predgrađe španjolske prijestolnice na posudbu.  Kraljevski klub inzistira na slanju Diaza na posudbu, ali igrač i dalje važe odluku.

Trener malog Getafea Jose Bordallas čini sve kako bi uvjerio mladog Španjolca da ga nagovori na dolazak, a i vrlo respektabilno sedmo mjesto u prvenstvu te udaljenost od Lige prvaka od samo pet bodova, mogli bi biti jak argument na strani Getafea.

Real i Getafe su se dogovorili, sada se samo čeka nogometašev pristanak i posudba će biti i službeno obznanjena.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Brahim Diaz

Ostale Vijesti