EXPA/ Freshfocus/ Claudio de Capitani
EXPA/ Freshfocus/ Claudio de Capitani

Osvojili su petu titulu zaredom i upali u financijske probleme, teško će otkupiti Hajdukovog braniča

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.06.22. | 11:04

U momčadi imaju šest Hrvata, a s obzirom na kašnjenje plaća svi mogu dobiti slobodne papire

CFR Cluj je osvojio peti naslov zaredom u Casa Pariurilor Liga 1. Transilvanci dominiraju u domaćem prvenstvu, ali s trofejima koji se skupljaju u vitrinama kluba gomilaju se i financijski problemi su sve veći i veći. Kako javlja rumunjski Fanatik, igračima Cluja kasne plaće tri mjeseca, a posljednju plaću su primili u veljači. Tako su igrači na odmor otišli praznih džepova.

Tri mjeseca zaostalih plaća znači da prema propisima nogometaši Cluja imaju mogućnost zatražiti slobodne papire. Okupljanje za pripreme je trener Dan Petrescu sazvao za idući tjedan, a čelnik kluba Neluţu Varga obećao je platiti dio zaostalih obveza.

No s obzirom da je dug kluba dosegao 26 milijuna eura, u Rumunjskoj sumnjaju da će vlasnik Cluja ispuniti obećanje. San Varge je igrati skupine Lige prvaka ili Europske lige, a rumunjski mediji smatraju kako će to teško izvesti. Budžet za plaće bio im je najveći u ligi, ali i preopterećen što financijski nisu mogli izdržati.

Stoga je uprava odlučila presložiti momčad i pokušati sporazumno se rastati s nekolicinom igrača na koje Dan Petrescu ne računa. Pod ugovorom u Cluju je šest igrača s hrvatskom putovnicom, a to su nekadašnji vratar Hajduka Karlo Letica, braniči Daniel Graovac i Mateo Sušić, veznjak Lovro Cvek i napadači Gabriel Debeljuh te Marko Dugančić.

Bio je tu na posudbi s pravom otkupa i Hajdukov branič Kristian Dimitrov, ali 25-godišnji Bugar se nije našao u planovima Petrescua i tek je odigrao jednu utakmicu u kojoj je zabio i gol. Tako je uz sve objektivne razloge vrlo vjerojatno da ga Cluj neće otkupiti, a Dimitrov će tražiti novi izlaz iz Hajduka gdje isto ne računaju na njega.

Petrescu nije davao puno prilika ni Letici. Dobio ih je tek pred kraj prvenstva u četiri utakmice od kojih je tri završio s čistom mrežom bez primljenog gola. Na izlaznim vratima je veznjak Cvek koji je došao u Ruimunjsku iz ratom pogođene Ukrajine odraditi tek polusezonu. U istom smjeru mogao bi i bivši desni bek Istre 1961 i Zrinjskog Mateo Sušić kojem ugovor ističe ovog ljeta.

Po svemu sudeći broj Hrvata u rumunjskom prvaku bi se mogao smanjiti već od idućeg tjedna.


Tagovi

HajdukKristian DimitrovClujLovro CvekKarlo LeticaGabriel DebeljuhMarko Dugandžić

Ostale Vijesti