Reuters
Reuters

Osveta je jelo koje se servira hladno: Laporta želi svrgnuti Bartomeua na čelu Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.12.20. | 08:47

"Messi voli Barcelonu, u to nema sumnje, a naš je odnos pun poštovanja", rekao je bivši predsjednik koji se ponovno želi vratiti na čelo španjolskog velikana. Podsjećamo, baš je on najzaslužniji zašto je Guardiola 2008. postao glavni trener kluba...

Nakon što je Josep Maria Bartomeu 27. listopada ove godine podnio ostavku na mjestu predsjednika Barcelone, postalo je jasno kako će kultni španjolski velikan uskoro dobiti novog glavnog čovjeka kluba. Predsjednički izbori prvotno su trebali bit u ožujku 2021. godine, ali su oni prebačeni za siječanj kako se kojim slučajem ne bi ostavila ni najmanja mogućnost da se u zimskom prijelaznom roku pojavi neki od velikana (najviše se pisalo o Interu, PSG-u i Manchester Cityju) koji bi Barceloni ukrali njihovu glavnu zvijezdu i jednog od najboljih nogometaša u povijesti nogometa - Lea Messija.

Predsjednički izbori održat će se 24. siječnja, a glavni kandidat za upražnjeno mjesto je Joan Laporta, bivši predsjednik kluba koji je na čelu Barcelone bio od 2003. do 2010. godine.

Upravo je u njegovom mandatu klub dao priliku Pepu Guardioli da postane trener prve momčadi. Je li se to pokazao kao dobar potez, vjerujemo kako uopće nije stvar vrijedna diskusije.

"On je moj prijatelj i ako je donio odluku da ostane u Manchester Cityju ja mu na tome čestitam jer to znači da je sretan. Kao i svi navijači Barcelone, nadam se da će se jednog dana vratiti u klub", rekao je bivši predsjednik koji bi uskoro mogao postati i novi.

"Kad sam odlučio da Guardiola bude novi trener otišao sam do kuće Lea Messija i njemu i njegovom ocu objasnio kako postoji novi projekt u kojem bi on trebao biti lider i nositi broj 10 na leđima. Od tad je Barcelona igrala spektakularan nogomet. Messi voli Barcelonu, u to nema sumnje, a naš je odnos pun samopouzdanja", dodao je Laporta.

Kako pišu španjolski mediji, njegovi glavi protukandidati su Emili Rousaud, Toni Freixa i Victor Font.


Tagovi

Joan LaportaBarcelonaLionel MessiPep GuardiolaJosep Maria Bartomeu

Ostale Vijesti