REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Ostaje u nogometu: Aguero se vraća u Manchester?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 18:01

Slavni Argentinac će svakako ostati nogometni djelatnik, zovu ga nazad na mjesto gdje je najviše zabijao – Etihad

Sergio Aguero je završio svoju nogometnu karijeru naglo. Sa svega 33 godine na leđima, slavni golgeter je kao novo i friško ime u svlačionici Barcelone stigao do samo nekoliko nastupa uz pokoji pogodak jer su ga, kao i većinu profesionalne karijere, na Nou Campu pratile ozljede. Nakon što je zaliječio svoje stalne tegobe, osjetio je na utakmici protiv Cadiza bol u prsima. Nogometna javnost i struka su njegov izlazak s terena ispratili s velikom brigom i zanimanjem, jer je svijet još uvijek po stresom nakon jedva izbjegnute tragedije Christiana Eriksena na Parkenu.

Na kraju su dijagnoze liječnika potvrdile ono najgore. Aguero ima srčanu aritmiju čime bi nastavak karijere doveo njegovo zdravlje u određenu ugorzu i rizik da će se u jednom trenutku možda srušiti na igralištu. Argentinac je tako morao objesiti kopačke o klin nakon jedne pomalo čudne epizode u kojoj je prvo ostao šokiran odlaskom Lea Messija u PSG, a potom je stigla i ta nesretna vijest i preporuku da bi bilo najpametnije da prestane igrati nogomet.

Aguero se nedavno oprostio od Barcelone i potvrdio otprije poznatu ali doduše neslužbenu potvrdu prekida karijere, no čini se da to nije njegov kraj kada je u pitanju zeleni travnjak, dapače. Kako je danas poslijepodne premijela Marca, Aguero bi se mogao vratiti u Manchester City i to na funkciju klupskog ambasadora.

Ako pristane, u Manchesteru bi ga mogao dočekati veliki kip koji se sprema za njega. Sa 260 postignutih golova u 392 odigrane utakmice, to je najmanje što bogati vlasnici iz Emirata mogu učiniti. Aguero je svakako jedan od najvažnijih igrača Cityja u posljednjih petnaestak godina uz Vincenta Kompanyja.

Inače, posao ambasadora u Cityju trenutno obnaša nekoliko bivšihh igrača kluba. Tu je Shaun Wright-Phillips, Micah Richards, te Joleon Lescott, sva trojica dugogodišnji igrača aktualnog prvaka Engleske.

 


Tagovi

Sergio AgueroBarcelonaManchester City

Ostale Vijesti