Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ostaje! Hajdukov ofenzivac odbio ponudu norveškog velikana

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 15:13

Ima ugovor s Hajdukom do 2024. godine

Norveški mediji u posljednjim danima njihovog prijelaznog roka raspisali su se o interesu Rosenborga za Alexandera Kačaniklića. Hajdukov ofenzivac bio je mta norveškog velikana koji je stupio u pregovore, a Hajduk je trebao dobiti i odštetu za njega. Pregovori su se intenzivirali s obzirom da je cijeli posao trebao biti gotov do 1. travnja kad je zadnji dan prijelaznog roka u Norveškoj.

No, od posla neće biti ništa. Kačaniklić je odlučio ostati u Hajduku s kojim ga veže ugovor do ljeta 2024. godine. U Split je stigao u veljači prošle godine, a ove sezone nakon ozljede nije se uspijevao nametnuti Valdasu Dambrauskasu za prvi sastav. Odigrao je nedavno dobru utakmicu protiv Radomlja u prijateljskom susretu, a u nedjelju će konkurirati za Osijek.

Prije dolaska u Split, nekadašnji reprezentativac Švedske promijenio je poveći broj klubova. Igrao je tako za Nantes, Fulham, Copenhagen, Burnley i Watford, a tri godine je nosio dres Liverpoola. Doduše, nikad nije zaigrao za prvu momčad velikana s Anfielda, već samo za U18 i U23 momčad, a najveći trag ostavio je u dresu Fulhama budući da se može pohvaliti s okruglih 100 utakmica za londonski sastav, a pritom je dogurao do 11 pogodaka i 9 asistencija.

„Riječ je o igraču koji je po svom profilu kompatibilan stilu, načinu i modelu igre naše momčadi. Dodatna vrijednost je činjenica da se radi o izrazito polivalentnom profilu ofenzivnog igrača, koji u našoj momčadi i sustavima igre koje koristimo može igrati na više deficitarnih pozicija, a posebno na pozicijama krilnog napadača. Alex je igrač s iskustvom igranja u Premiershipu i francuskoj Ligue 1, nastupao je za reprezentaciju Švedske, te sam uvjeren kako će svojom kvalitetom i iskustvom podići našu igru“, rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius na predstavljanu švedskog ofenzivca.


Tagovi

Alexander KačaniklićHajdukRosenborg

Ostale Vijesti