Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Osmjehnula mu se Fortuna: „Igra kluba ovisi o Haliloviću, ali čim treba puno pretrčati, to mu je problem“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.12.23. | 11:10

Znanje nikada nije bilo upitno

Prije početka sezone, dok je još bio u statusu slobodnog igrača, Alena Haliovića povezivalo se s nekoliko klubova. U jednom je trenutku izgledalo kako je postigao dogovor sa španjolskim drugoligašem Eldenseom, no onda se odnekud pojavila nizozemska Fortuna s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju za dodatne dvije godine. A tu opciju će klub gotovo pa sigurno iskoristi…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Otkako je preselio u Sittard, Alen igra vrlo dobro. Ove sezone je u Eredivisie skupio dva pogotka i dvije asistencije u 16 nastupa, a njegove kvalitetne predstave honorirao je i TM budući da mu je tržišna vrijednost skočila s 300 tisuća eura na milijun eura. I dalje je to daleko od 10 milijuna eura koliko je bio 'težak' u veljači 2016., ali svaki rast je dobar.

„Fortunina igra ovisi o Haliloviću. Sve se vrti oko njega, nevjerojatno je bitan. Naravno, nije najbrži igrač i čim treba puno pretrčati, to mu je problem. Srećom, ima dvojicu igrača iza sebe koji rade prljavi posao umjesto njega“, ističe nizozemski novinar Falco Cremes, inače kroničar Fortune Sittard, koji potom dodaje:

„Svi napadi počinju s njim, on organizira igru i tjera druge da odrađuju svoj dio posla. Sjajno je počeo ovu sezonu, ali sada suparnici vode sve više računa o njemu. Nevjerojatno je popularan ovdje, ljudi vole što se on, doslovno, igra nogometa.“

Prvi dio sezone Fortuna je zaključila na 10. mjestu Eredivisie, a osim Halilovića, jedan od najvažnijih pojedinaca kluba je Ivor Pandur, talentirani vratar čije predstave već neko vrijeme prati i Zlatko Dalić i kojeg se već neko vrijeme povezuje s drugim nizozemskim klubovima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Alen HalilovićEredivisieFortuna Sittard

Ostale Vijesti