Osijek ga se odrekao, a on u novom klubu zabija gol po utakmici i bori se za naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.02.20. | 10:10

Sjajan start 25-godišnjeg napadača na istoku Europe.

 

Jedan od igrača koji su ove zime napustili HNL je i Marko Dugandžić. Ovaj stasiti napadač izdanak je nogometne škole NK Osijek, ali u matičnom klubu nikada nije uspio doći do potpune afirmacije. Stoga je rano, 2015. godine krenuo put Italije kako bi na posudbi pokušao doći do značajnije minutaže i golgeterske forme. 

U siječanjskom je prijelaznom roku prešao u Ternanu koja se natjecala u Serie C, a do kraja iste sezone je zadovoljio klupske zahtjeve te su za 150 tisuća eura otkupili njegov ugovor. Zadržao se još dvije sezone, ali nije se pretjerano naigrao te je na koncu skupio svega 25 nastupa i dva gola. 

Potom je kao slobodan igrač potpisao za Materu, također odigrao jednu sezonu i upisao solidne brojke - šest golova i tri asistencije, ali produljenje ugovora nije dočekao te se u ljeto 2018. ponovno našao na mercatu kao slobodan igrač. Novog je poslodavca tražio do kraja listopada iste godine, kada ga je natrag uzeo Osijek

U odnosu na prvi mandat u slavonskom prvoligašu, Dugandžića je u Gradskom vrtu zateklo bitno drugačije stanje, kako financijsko, tako i po pitanju konkurencije. Osijek je izrastao u vrlo jaku snagu hrvatskog nogometa, a pored Mirka Marića bilo se teško izboriti za mjesto u napadu. Još kada je prošlog ljeta stigao i Antonio Mance, a ove se zime vratio i Eros Grezda, bilo je jasno kako Dugandžića očekuju mrvice. Tek je tri puta nastupio u ovoj sezoni Prve HNL, jednom u Kupu uz zabijen gol, no sve skupa puno premalo stoga je u siječanjskom prijelaznom roku napustio Hrvatsku po drugi puta te se otisnuo u Botosani

U trenutku transfera bila je to sedma momčad rumunjskog prvenstva, ali su dolaskom Dugandžića doživjeli pravu renesansu. U četiri utakmice u koliko je nastupio, 25-godišnji je napadač zabio jednako toliko golova, dodao jednu asistenciju, a Botosani je upisao maksimalnih 12 bodova. Dovoljno za proboj na treće mjesto prvenstvene ljestvice nakon 26 kola. Do kraja sezone rumunjska će liga biti podijeljena na Ligu za prvaka te Ligu za ostanak, a Dugandžićeva će se momčad u konkurenciji Cluja, Craiove, FCSB-a, Astre i Gaz Metana boriti za naslov prvaka Rumunjske. Svi dosad osvojeni bodovi se brišu, a ovih će šest momčadi odigrati dvokružno ukupno deset kola te dati novog prvaka. Uz ovakvu formu hrvatskog napadača, ali i cijele momčadi, Botosani ima puno pravo nadati se borbi za prvi naslov u klupskoj povijesti, no ipak treba biti realan i reći da je Cluj prvi favorit za to. 

Za kraj spomenimo kako je Dugandžić u mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije upisao 15 utakmica i čak 13 pogodaka, ali nakon U-19 reprezentacije više nije obukao kockasti dres. 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Marko DugandžićPrva HNLBotosani

Ostale Vijesti