DMITRY FEOKTISTOV/NEWSCOM KEYWORDS
DMITRY FEOKTISTOV/NEWSCOM KEYWORDS

Osijek ga je prodao za 1.30 milijuna eura, a sad je službeno otkupljen od KS Samare za 500 tisuća eura

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 01.06.22. | 09:52

Jedini nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju upisao je u prijateljskom ogledu.

Na službenim stranicama KS Samare objavljena je vijest kako je Mateo Barać i službeno otkupljen od Sočija. Hrvatski branič potpisao je dvogodišnji ugovor, a za njega je izdvojeno 500 tisuća eura odštete.

Barać je u KS Samaru stigao na posudbu u veljači ove godine, a dosad je za klub skupio šest nastupa. Jedini pogodak za novi mu klub zabio je u svojem drugom nastupu protiv Zenita na domaćem terenu (1:1), a u Rusiju je stigao prije nešto manje od godinu dana nakon što mu je istekao trogodišnji ugovor s bečkim Rapidom.

27-godišnji stoper je prve nogometne korake napravio u Junaku iz Sinja, igrao je potom za Wohlen, Hrvatski dragovoljac i Šibenik prije nego li je u ljeto 2016. godine stigao u Gradski vrt gdje se igrački afirmirao. Jedini nastup za Hrvatsku upisao je u siječnju 2017. godine u prijateljskom ogledu protiv Čilea u Kini, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema TM-u iznosi 1.5 milijuna eura.

„U proljetnom dijelu prvenstva vidjeli smo Matea na djelu. Ima izvrsne fizičke predispozicije, dobro razmišljanje u igri. Barać se dobro uklopio u momčad i u nogomet kojeg prakticira naš stručni stožer. On je iskusan igrač, drago nam je što je postao dio našeg tima“, rekao je sportski direktor Sergej Kornilenko, inače jedan od najboljih bjeloruskih nogometaša svih vremena.

KS Samara je prošlu sezonu okončala na osmom mjestu Premier lige Rusije.


Tagovi

Mateo BaraćKrylya Sovetov SamaraSamaraSočiSochiPremier ligaPremier liga Rusije

Ostale Vijesti