Osijek bio na pragu nove pobjede u Maksimiru, Modri se spasili u zadnjoj sekundi!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.10.17. | 21:06

Dramatična večer u Maksimiru!

Kiks Rijeke bio je idealna prigoda Dinamu da ode na ogromnih sedam bodova prednosti nad ostatkom ljestvice, no kada kiksa Rijeka očito moraju kiksati i Modri!

>>Veliko slavlje u Puli: Istra i bez vratara srušila Rijeku u Derbiju della Učka!

Osijek je po drugi put ove sezone ispustio pobjedu protiv Dinama, čime bi također po drugi put u dvije godine slavili protiv Modrih u Maksimiru. Uoči susreta objavljeno je kako se u zapisnik Dinama nakon dvije godine suspenzije vraća Arijan Ademi.

Prva prigoda je stigla za Osijek, kada je Lopa u 2. minuti ubacio loptu za Hajradinovića, ali ovaj ju šalje pored lijeve vratnice Livakovićevog gola. No, nisu dugo čekali na pogodak. Igrala se 17. minuta kada je u sjajnoj akciji Lopa – koji je danas ponio desetku na leđima – odlično proigrao Grezdu, a ovaj je sjajno primio loptu i servirao je u dalji kut nemoćnog Livakovića za veliko vodstvo Osijeka.

U 28. minuti je Osijek mogao i povisiti vodstvo, ali neprecizni su bili Hajradinović te Mudražija, čiji je dalekometni udarac Livaković s poteškoćama otklonio. U drugo poluvrijeme ušlo se sa vodstvom Osijeka, koje je moglo biti poništeno pri samom početku drugog dijela.

Igrala se 55. minuta kada je Mudražija srušio Antolića u kaznenom prostoru, što je sudac Zebec okarakterizirao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Međutim prvo je Soudanijev penal skinuo Malenica, da bi Hodžić iz odbijanca promašio nemoguće sa samo par metara!

Sporna situacija je i u 62. minuti kada je linijski sudac signalizirao zaleđe Hajradinoviću, koji je – kasnija je snimka pokazala – bio u ravnini sa Stojanovićem. Tek nekoliko minuta ranije u igru je ušao Ademi i ponio kapetansku traku, a nakon što je u 76. minuti Grgić promašio veliku prigodu za Osijek sa pet metara koju mu je skinuo Livaković, povratnik u redove Modrih zabio je u 78. minuti. Međutim Zebec poništava pogodak zbog zaleđa, dok nije sigurno je li posljednji igrač koji je prije Ademija igrao loptom bio igrač Osijeka.

Dinamo je napadao do kraja, ali u 89. minuti Osijek je taj koji je stvorio novu veliku prigodu. Grezdin prodor na desnoj strani prošao je do Livakovića, ali njegov udarac u posljednji tren blokiraju domaći braniči. I kada se činilo da Osijek nosi novu veliku pobjedu protiv Dinama, ukazao se Henriquez. Čileanac je u 67. minuti zamijenio Hodžića te ispao joker s klupe za Cvitanovića. S lijeve strane je jedan ubačaj dočekao na drugoj vratnici i poslao je u mrežu za dramatično izjednačenje u petoj minuti sudačke nadoknade! Osijek je često bio taj koji je do bodova ove sezone stizao u posljednji tren, a sada su završili na „drugoj“ strani sreće.

Osijek će tako biti razočaran što sa Maksimira nosi „samo“ bod, dok je Dinamo sada šest bodova ispred Rijeke na vrhu ljestvice. Osijek je privremeno zasjeo na treće mjesto s bodom više od Hajduka koji sutra kod kuće dočekuje Cibaliju.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Angelo HenriquezEros Grezda

Ostale Vijesti