Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Oršić je nagovijestio čudo, a četiri minute kasnije sve je bilo riješeno (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 17.02.22. | 22:28

Sva četiri pogotka na utakmici pala su u prvih 45 minuta od kojih tri u sam smiraj poluvremena...

Dinamo je na Sanchez Pizjuanu protiv favorizirane Seville i 'vladara' Europske lige odigrao dosta dobru utakmicu, ali će u Maksimiru pokušati nadoknaditi zaostatak od dva razlike. Ivan Rakitić doveo je Sevillu u vodstvo u 13. minuti iz, treba reći diskutabilnog kaznenog udarca. Mislav Oršić zabio je svoj 22. euro-pogodak u 41., no umjesto odlaska na odmor s 1:1, Sevilla je do kraja prvog dijela zabila dva pogotka za, na kraju se ispostavilo, konačnih 3:1.

Iako je Sevilla upisala zasluženu pobjedu, Dinamo je u određenim trenucima utakmice, posebno na početku oba poluvremena, igrao jako dobro i uz malo sreće mogao se u Zagreb vraćati s pozitivni(ji)m rezultatom. Na kraju je Željko Kopić upisao prvi poraz nakon debija na Dinamovoj klupi i sedam uzastopnih pobjeda i pred njim je tjedan dana vremena da dodatno pripremi momčad za uzvrat i pokuša napraviti još jedan veliki europski podvig.

Uzvratna utakmica igra se na Maksimiru idući četvrtak (24. veljače) s početkom u 18:55.

Julen Lopetegui je u utakmicu krenuo u svojevrsnoj 4-2-3-1 formaciji, s Papu Gomezom na poziciji 'desetke', Munirom na lijevom, a Ocamposom na desnom krilu. Izostankom Luke Ivanušeca Željko Kopić modificirao je Dinamov sastav, poziciju 'desetke' zauzeo je Bruno Petković koji se u trenucima ubacivao u vrh napada, a Deni Jurić se izvlačio na desno krilno.

Dinamo je u dvoboj ušao hrabro i odlučno, Plavi su dobro kombinirali i prvi zaprijetili iz kontranapada, kada se Bruno Petković sjurio na suparnički gol, ali je obrana domaćina otklonila opasnost. U 9. minuti sjevnuo je jedan od poznatih projektila Mislava Oršića. Dinamov ofenzivac sjajno je opalio iskosa s 20-ak metara, a lopta je prohujala kraj vratnice domaćina. Dinamo je ipak dobio korner, nakon kojeg su slijedila dva dodatna, ali Petar Bočkaj nije uspio konkretizirati ubačaje iz kuta.

A onda, u 13. minuti, dogodila se pomalo i sporna situacija iz koje je Sevilla zabila. Ivan Rakitić prvo je sjajnom loptom uposlio Anthonyja Martiala koji puca iskosa, a Dominik Livaković brani udarac. No, lopta se odbila prema Papuu Gomezu kojeg Livaković ruši za žuti karton i kazneni udarac. Barem prema procjeni Marca Guide, jer je dojam da kontakta nije bilo. No, VAR se nije oglasio i Ivan Rakitić nesmetano je izveo penal za vodstvo Andalužana.

Dinamo je u tim trenucima djelovao malo grogirano, prepustio je loptu Sevilli i Zagrepčani nisu bili više toliko okomiti kao na početku utakmice. Iako je Sevilla dominirala posjedom, i pokušavala pretežito preko opasnog Papu Gomeza koji je u nekoliko navrata zaprijetio s distance, igralo se bez izrazitih prigoda sve do završnice poluvremena kada smo gledali pravi šou.

U 41. minuti Stefan Ristovski ubacio je s desne strane, Mislav Oršić fantastično zaštopao loptu, oslobodio se Diega Carlosa i zabio za izjednačenje.

Sreća Dinama trajala je svega nekoliko minuta. Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Plavih, Lucas Ocampos je pucao, a lopta se od nesretnog Petkovića odbila u mrežu za 2:1.

Minutu kasnije, 3:1 za Sevillu! Nakon kombinacije Bočkaja i Petkovića, domaćini su Dinamovcima uzeli loptu, odradili ekspresnu kontru i Martial je zabio za 3:1. Umjesto s 1:1, Dinamo na odmor odlazi sa zaostatkom od dva razlike.

Već početkom nastavka Željko Kopić napravio je prvu izmjenu. Umjesto Kevina Theophilea Catherinea u igru je ušao Rasmus Lauritsen. Je li riječ o ozljedi Francuza ili taktičkoj izmjeni, nije poznato. Ubrzo je i gostujući strateg morao napraviti prvu izmjenu, umjesto Karima Rekika, koji je pao nakon što ga je prošao Deni Jurić, ušao je Nemanja Gudelj.


Dinamo je kao i na početku utakmice u nastavak krenuo ofenzivno i okomito, a prilično je nevjerojatno kako hrvatski prvak u 54. nije uspio zabiti. Prvo je Rasmus Laurtisen pucao glavom, Bounou je teškom mukom obranio udarac, a lopta se potom odbila do Denija Jurića koji s dva metra pogađa u marokanskog golmana.

To je bilo zadnje što smo vidjeli od Jurića na utakmici, priliku je potom dobio, prvi put u Dinamovom dresu, reprezentativac Azerbajdžana Mahir Emreli. Azer je brzo mogao i zabiti, stajao je usamljen na 10-ak metara od gola Bounoua no dodavanje Ademija presjekao je Carlos. Nakon perioda Dinamove dominacije Sevilla je ponovno preuzela kontrolu nad utakmicom. Ocampos je u dva navrata opasno zaprijetio, ali, srećom po Plave, nije bio precizan.

Do kraja utakmice Sevilla je sigurno kontrolirala utakmicu i mirno privela dvoboj kraju. Dinamo je u Sevilli imao glasnu podršku više od 1000 svojih navijača, koji su gurali Plave prema senzaciji koju, na kraju, ipak nisu doživjeli.

Sevilla - Dinamo 3:1 (Rakitić 13'-11m, Ocampos 44', Martial 45+1'/ Oršić 42')

Stadion: Roman Sanchez Pizjuan, Sevilla

Sudac: Marco Guida (Ita); VAR: Paolo Valeri (Ita)

Sastavi:

Sevilla: Bounou - Kounde, Diego Carlos, Rekik (od 50. Gudelj), Acuna - Gomez, Fernando (od 61. Torres), Rakitić - Munir (od 61. Delaney), Martial (od 61. En-Nesyri), Ocampos (od 85. Jesus Navas)

Dinamo: Livaković, Theophile (od 46. Lauritsen), Šutalo, Franjić, Ristovski (od 77. Ristovski) , Ademi, Gojak, Bočkaj (od 70. Štefulj), Oršić, Jurić (od 58. Emreli), Petković (od 77. Špikić)

Žuti kartoni: Acuna (Sevilla) / Livaković, Petković (Dinamo)

>> Tijek utakmice

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

SevillaDinamo ZagrebGNK DinamoIvan Rakitić

Ostale Vijesti