Omraženi ex Čekićar do kraja prijelaznog roka postaje suigrač Vedrana Ćorluke

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.02.20. | 13:18

Uzmi novce i bježi, bježi, bježi…

Ovaj 30-godišnji napadač u ljeto 2019. godine zamijenio je dres engleskog West Hama onim Shanghai SIPG-a, a najvjerniji Čekićari mu taj potez i dan danas nisu oprostili.

Ovaj iznimno neugodni ofenzivac, koji osim pozicije središnjeg napadača može odigrati i na mjestu krilnog napadača, u svojoj bogatoj karijeri branio je boje klubova kao što su Twente, Inter, Werder, Stoke i West Ham, a najbolji svoj nogomet igrao je upravo na Otoku odakle je „glavom bez obzira“ pobjegao kad je stigla financijski nevjerojatno izdašna ponuda kineskog prvoligaša.

Taj potez popraćen je uz velike proteste navijača West Hama kojima nisu „sjele“ dvije stvari: Prvo, kako netko može otići iz kluba tako bogate povijesti kao što je West Ham u Kinu, i drugo, eksplicitna želja igrača da napusti klub pod svaku cijenu iako je tamo igrao najbolji nogomet u svojoj karijeri.

Arnautovića to sve nije pretjerano brinulo pa sjeo je na avion koji ga je odveo u Aziju. Ispostavilo se kako ga ta šestomjesečna avantura, osim što mu je poprilično podebljala bankovni račun, nije nešto zadovoljila te je on sada na rubu povratka u europski nogomet, a njegov novi klub trebao bi biti slavni Lokomotiv iz Moskve.

Jasno, neće Arnatuvić doći u Rusiju „za kikiriki“, ali svakako će njegova primanja biti značajno smanjena u odnosu na ono što je imao proteklih šest mjeseci.

Klub čiju kapetansku traku već neko vrijeme nosi legendarni hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka u potrazi je za „prolific goal scorerom“ odnosno ubojitim napadačem, a upravo se Arnautović uklapa svojim profilom igre u ono što trener Yuri Semin traži.

Ovaj 30-godišnjak trenutno vrijedi 20 milijuna eura, ali nije nemoguće da ga Lokomotiv dobije i za nešto umanjeni iznos.

Bilo kako bilo, nakon svega šest mjeseci Arnautović bi ponovno mogao promijeniti sredinu, a njegovim potpisom Lokosi bi dobili napadača s kojim bi im puno lakše bilo doći do željenog drugog mjesta koje ih vodi u Ligu prvaka, a ono im sada bježi svega jedan bod.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferiMarko ArnautovićLokomotiv Moskva

Ostale Vijesti