Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Olimpija optužila Prosinečkog: Kartao je do 4 ujutro, pušio, pio...

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 13:51

Traje 'rat' između slovenskog prvoligaša i hrvatskog trenera.

Od ovog tjedna Robert Prosinečki više nije trener Olimpije iz Ljubljane. Ta je vijest stigla prilično neočekivano, a danas se slovenski prvoligaš obratio javnosti s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Robert Prosinečki održat će konferenciju za medije o događajima koji su se događali posljednjih dana. No, Olimpija prije toga želi prenijeti svoju stranu priče. Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao! Ne želi biti uzor igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali nitko ne zna da je tijekom priprema stručni stožer nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete.

Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposljetku, otkazao je trening bez konzultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema. Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu.

Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i pozitivno gledati u budućnost! Danas, u subotu 2. srpnja 2022., predsjednik Adam Delius složio se s novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Europi i orijentiran je na vrijednosti. Klub će trenera i njegovu momčad javnosti predstaviti u ponedjeljak ujutro. Od sada će sve poslovne odnose u klubu izravno nadzirati predsjednik kluba Adam Delius i dopredsjednik dr. Christian Dollinger", stoji u priopćenju.



Tagovi

Robert Prosinečki

Ostale Vijesti