Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Olić debitirao pobjedom na klupi CSKA, Vlašić zabio i promašio penal (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 17:17

Moskovski klub slavio je u utakmici s četiri dosuđena penala

Legendarni napadač Vatrenih Ivica Olić debitirao je danas na klupi moskovskog CSKA s pobjedom u gostima kod Tambova u 24. kolu ruske lige. Spomenimo i da su Olića na otvaranju utakmice navijači dočekali porukom: "Dobrodošao kući, Ivica!".


CSKA je slavio s 2:1 i sva tri zgoditka na susretu postignuta su s bijele točke, a golove su postigli Vlašić(26'-11m) i Rondon(52'-11m) te Arhipov(16') za domaće.

Susret nije dobro počeo za CSKA koji je u 16. minuti gubio. Diveyev je pokosio Klimova u kaznenom prostoru CSKA, a sudac pokazao momentalno na bijelu točku. Izbođenje je preuzeo napadač gostiju Arhipov i zabio za vodstvo domaćih.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Olić ima sreću da ga je u klubu dočekao ponajbolji igrač lige i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji mu je pogodtkom poželio dobrodošlicu. Deset minuta od vodstva gostiju Fernades je ubacivao s desne strane, a stoper domaćih Denisov rukom zuastavio ubačaj u šesnaestercu. Sudac se odlučio na konzultacije s VAR-om pa nakon pogledane snimke pokazao na bijelu točku. Izvođenje jedanaesterca na sebe je preuzeo Nikola Vlašić i vratio utakmicu u egal. Bio je to njegov 11. gol ove sezone pa je trenutno četvrti strijelac ruskog prvenstva, a upisao je i 6 asistencija.

Pogodak Vlašića pogledajte OVDJE.

1:1 je bio rezultat s kojim su ove dvije ekipe otišle na odmor, a onda u drugom dijelu uslijedio je potpuni preokret. Igrala se 51. minuta kada je Yuri Bavin igrao rukom u kaznenom prostoru Tambova, a sudac Meshkov pokazao najstrožu kaznu. Izvođenje je ovaj put preuzeo Salomon Rondon i gađao po sredini gola te zabio za vodstvo CSKA.

Pogodak Rondona pogledajte OVDJE.

Mogao je CSKA iz još jednog penala doći do 3:1 u 64. minuti. Strijelac prvog zgoditka na susretu Arhipov igrao je rukom u šesnaestercu nakon Vlašićevog slobodnog udraca s 20-ak metara. To nije promaknulo Meshkovu koji je pokazao na bijelu točku. Nikola Vlašić odlučio je ponoviti izvođenje penala, ali ovog puta neuspješno. Vratar Sychev pročitao je Vlašića i spasio momčad o većeg poraza.

Promašaj Vlašića pogledajte OVDJE.

CSKA je ovom pobjedom zasjeo na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice s bodom ispred moskovskog Dinama koji je peti s 42 boda. Lokomotiv Moskva ima 43 boda kao i CSKA, a drugom mjestu je Spartak s bodom više. Čelno mjesto drži Zenit s 48 bodova.



Tagovi

Ivica OlićNikola Vlašić

Ostale Vijesti