Anton Novoderezhkin/TASS Photo via Newscom
Anton Novoderezhkin/TASS Photo via Newscom

Okušao se u HNL-u, bio pola godine u Dinamu, a sad karijeru nastavlja u bivšem klubu Livaje i Caktaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 11:17

Iskeširali su za njega više od milijuna eura, a dočekat će ga hrvatski kapetan

Na zimu 2018. godine na travnjaku Hitrec-Kacijana pojavio se zanimljiv napadač u drugoj momčadi Dinama. Iz bjeloruskog Soligorska na posudbu je stigao tada 20-godišnji napadač Vitali Lisakovich. U modrom dresu odigrao je 11 utakmica u 2. HNL i zabio tek jedan gol što nije bilo dovoljno za ostanak na Maksimiru. Ali samo pola godine kasnije eto ga opet u Zagrebu, ovog puta na zapadu grada u dresu Rudeša gdje je odigrao 14 utakmica u 1. HNL te zabio četiri gola i jednom asistirao. Nije to bilo dovoljno Rudešu da ostane u ligi kad ih je zamijenio Varaždin, a baš tada novi član 1. HNL bio je iduća destinacija za Lisakovicha.

U dresu Varaždina odigrao je 13 utakmica, zabio tri gola i dva puta asistirao, a onda je u veljači 2020. uslijed pandemije koronavirusa uslijedio ponovno povratak kući u Bjelorusiju. Nakon hrvatskih avantura odigrao je dobru sezonu u domovini koja mu je osigurala transfer u ruskog velikana Lokomotiv Moskvu. Oni su ga platili milijun i pol eura, a koristili su ga u 53 utakmice što im je on vratio s pet golova i sedam asistencija. Igrajući za Lokomotiv okušao se i u grupnoj fazi Lige prvaka i Euroskoj ligi.

Ove sezone dobivao je prilike, ali tek jednu utakmicu je odradio svih 90 minuta, a tu se pojavio i interes Rubin Kazana za koji su igrali Marko Livaja i Mijo Caktaš. U suradnji s hrvatskim agentom Tomislavom Živkom odlučio se za promjenu sredinu pa su odradili transfer u vrijednosti od milijun i 200 tisuća eura iz Lokomotiva u Rubin.

Tako će Lisakovich po ugovoru koji je potpisao nositi boje Rubina do ljeta 2025. godine, a 23-godišnjaka će tamo dočekati i povremeni hrvatski reprezentativac Filip Uremović koji je kapetan momčadi.



Tagovi

Vitali LisakovichVitalij LisakovičRubin KazanjFilip Uremović

Ostale Vijesti