Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

'Oko sokolovo' u emisiji Stadion: Nije bilo penala na Ademiju, a suđenje je u ovom kolu bilo sjajno

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 21:06

Sudački ekspert Mario Strahonja nada se kako će suđenje stalno biti na ovakvoj razini

Nakon što je u nekoliko proteklih kola domaćeg prvenstva bilo dosta kontroverznih situacija i sudačkih previda, kolo iz nas je po tom pitanju prošlo poprilično mirno. Čak niti u derbiju kojim je zaključeno 30. kolo Prve HNL, između Rijeke i Dinama na Rujevici, nije bilo praktički niti jedne sporne situacije zbog čega svi ljubitelji domaćeg nogometa mogu biti itekako zadovoljni jer – o sucima se ovog puta nije pričalo. Samo o nogometu. I to je jedna od stvari koje dodatno dižu rejting HNL-a.

A zbog toga što nije bilo nekih spornih situacija, Mario Strahonja nije imao ni prilike opravdati svoju satnicu u HRT-ovoj emisiji Stadion. Sudački ekspert je nakon dodatnih sati u prošlim emisijama, sada imao tek par situacija koje je istaknuo, a već je na samom startu emisije pojasnio kako je dobar vikend iza HNL sudaca.

Tko će biti prvak? (1.20) Dinamo (6.50) Osijek (25.00) Hajduk (100) Rijeka

„Ovo kolo nećemo pamtiti po nekim greškama i to je dobro. Suci su dobro sudili u 30. kolu“, poručio je Strahonja, koji se zatim okrenuo suđenju na utakmici u Rijeka vs Dinamo. Tamo je u ulozi glavnog arbitra bio Mario Zebec iz Varaždina.

Prva situacija je bila ono oko pada Ademija u 16-ercu.

„To je jedan normalan duel u kojemu se obrambeni igrač dobro postavio u odnosu na protivničkog igrača i ovo je bio nogometni kontakt i to nije za kazneni udarac. Dobra odluka suca“.

Druga izdvojena situacija ticala se kornera Dinama na koncu prvog poluvremena, a nakon kojeg je Zebec označio odlazak na veliki odmor u trenutku kada je započeo kontranapad Rijeke.

„Naknada je iznosila tri minute, a korner je bio na 2:45 i taj se korner morao izvesti, ali nakon toga igra mora biti zaustavljena. Isto tako je bila identična situacija na kraju, samo su uloge bile obrnute i sudac je u obje situacije donio ispravnu odluku“.

Na derbiju je viđen i crveni karton, onaj Rijekinog Krešića nakon udaranja laktom.

Tko će biti prvak? (1.20) Dinamo (6.50) Osijek (25.00) Hajduk (100) Rijeka

„Prije tog kartona je Oršić stajao na pet metara u živom zidu što su suci trebali prepoznati, ali je zatim kod Krešićevog udaranja VAR pravovremeno reagirao, a niti pregled nije dugo trajao. Timski rad sjajno odrađen i ovdje je jasno da se radi o izravnom crvenom kartonu. Sve u svemu korektan derbi, očekujemo da suci budu servis utakmice i da ne budu u prvom planu“.

Strahonja je i pohvalio suđenje i u ostalim utakmicama u kojima nije pronašao niti jednu veću zamjerku sucima. Samo se možemo nadati da će se taj trend nastaviti i u 31. kolu.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNLMario StrahonjaStadionHRT

Ostale Vijesti