Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Oko sokolovo: „To je bila nespretna reakcija suca na Poljudu, derbi Pajaču je ispravna odluka“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 20:51

Prokomentirao je situacije iz prošlog kola

Kao i svakog ponedjeljka nakon odigranog kola HNL-a u HRT-ovoj emisiji Stadion sporne situacije iz utakmica analizira sudački ekspert Marijo Strahonja.

„Bilo je dovoljno dobrih odluka da bismo mogli reći da je bilo zadovoljavajuće. Bilo je pogrešaka, no one nisu utjecale na rezultat, a to je najvažnije“, rekao je Strahonja u uvodu pa krenuo u detaljniju analizu dvojbenih situacija.

U utakmici Dinama Istre(3:0) bile su takve dvije situacije, žuti karton za vratara poražene momčadi i puštena prednost u akciji za gol Dinama. Obje situacije Strahonja je dao za pravo sucu Dariju Kulušiću i pohvalio ga, a isto je govorio i o Jakovu Titliću koji je sudio ogled Osijeka i Hrvatskog dragovoljca (2:1)

Iz utakmice na Poljudu koje su odigrali Hajduk i Gorica (1:0) bile su dvije situacije koje Strahonja analizirao. U obje situacije dao je za pravo sucu Tihomiru Pejinu.

„Definitivno je Katić napravio prekršaj za žuti karton jer je udario suparnika rukom u bradu. Ispala je nespretna reakcija glavnog suca koji je pokazao prekršaj za Hajduk, a to je bio prekršaj za Goricu. Došlo je do zbunjujuće reakcije prema igračima. Uslijedila je nesportska reakcija Katića i on je morao dobiti žuti karton bilo za reakciju ili prekršaj“, izjavio je Strahonja.

Derbi će suditi Igor Pajač, a na to se osvrnuo i HRT-ov sudački ekspert.

„U posljednje vrijeme dobro sudi i s pravom je dobio to povjerenje. Sudio je na Poljudu prije godinu dana i to dobro te mu je to dalo kredibilitet. Dobro kotira i na međunarodnoj listi, ispravna odluka je dati mu ovaj derbi.“


Tagovi

Oko sokolovoMarijo Strahonja

Ostale Vijesti