Screenshot
Screenshot

Oko sokolovo potvrdilo odluku Jovića koje je odlučilo utakmicu: “Sve čisto” (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 09:46

Marijo Strahonja je kratko i koncizno sve objasnio.

O finalu Hrvatskog kupa 2022. pričat će se još godinama. Rijeka je povela, Hajduk okrenuo, ali trenutak koji je odlučio utakmicu bio je nepromišljeni start Hrvoja Smolčića. Kapetan Rijeke neposredno prije kraja prvog poluvremena zaradio je drugi žuti karton, a iako se s Jovićevom odlukom Damir Mišković nije složio, Marijo Strahonja bio je potpuno jasan.

“Smolčić je pretjerao u verbalnoj reakciji kod prvog žutog kartona, a isključujući karton je sasvim čist”, rekao je Strahonja, nekoć sudac, a danas HRT-ov ekspret za suđenje.

Kapetanu Rijeke ovo je ujedno bio i oproštaj od riječkog dresa. Karijeru će nastaviti u Eintrachtu, a finale Kupa neće pamtiti po dobrom. I prije isključenja Smolčić nije bio na razini, ali crveni karton – pri rezultatu 2:1 za Hajduk – praktički je odlučio pitanje pobjednika.

Podsjećamo, Smolčić je prvi žuti karton zaradio zbog prigovora. Naime, Jović je svirao prekršaj Fosattija, talijanski veznjak za to je čak i opomenut, ali Smolčića to nije zadovoljavalo pa je tako već u 27. minuti dobio prvu javnu opomenu. Ono što je uslijedilo 14 minuta kasnije, bio je finalni čavao u lijes.

Spornu situaciju pogledajte u nastavku (5:12 - 5:46):



Tagovi

Marijo StrahonjaOko sokolovoJadranski derbiHrvatski nogometni kupHrvoje Smolčić

Ostale Vijesti