Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Oglasili se Bad Blue Boysi: "Zaustavite linč na stotinu hrvatskih građana, jedan od njih ima sedam ubodnih rana"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 17:14

Prozvali su dio hrvatske javnosti i medija.

Prvi put nakon navijačkog sukoba u Ateni, u kojoe je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život, oglasili su se Bad Blue Boysi. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, a obrušili su se na dio hrvatske javnosti i medija.

"Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Ateni koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija.

Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati. Postoji samo takozvana “istraga” kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika.

Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa. Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li itko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma!", stoji u priopćenju Bad Blue Boysa.


Podršku BBB-ima pružila je i osječka Kohorta.

" Razno razni mediji serviraju nam laži svakog dana, a nitko se ne pita kako je našim ljudima koji se trenutno nalaze tamo. Nitko nije spomenuo kako je nekoliko Bad Blue Boysa izbodeno, a nitko im nije pružio medicinsku pomoć, nitko nije spomenuo kroz kakve sve torture oni prolaze, a nije ni dokazano da su krivi za smrt Grka. BBB imaju našu najveću podršku, u istoj situaciji možemo se i mi nekada u budućnosti naći. Moramo probiti medijsku blokadu, ljudima je potrebna svaka pomoć", između ostalog su objavili.

I druge navijačke skupine poput Cibalijinih ultrasa, ali i Šibenikovih Funcuta stali su uz Boyse.





Tagovi

Bad Blue BoysGNK DinamoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti