Odlični Getafe namučio giganta, Barca spašavala pobjedu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.02.20. | 17:59

Messi se ponovno iskazao sjajnom asistencijiom.

Dvadeset i četvrto kolo Primere donijelo je neočekivan derbi. Neočekivan s obzirom na stanje na ljestvici. Naime, drugoplasirana Barcelona ugostila je na Camp Nou trećeplasirano iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige, Getafe, koji je dobrano namučio katalonskog giganta, a da je bilo više prisebnosti u ključnim trenucima mogli su i uzeti bod(ove).

U konačnici, utakmica je završila rezultatom 2-1, ali prvi gol na utakmici postigli su gosti. Momčad iz predgrađa Madrida igrala je visok presing koji je zadavao glavobolje treneru domaćih Quiqueu Setienu i njegovim pulenima. To je urodilo plodom golom u 24. minuti nakon kornera, međutim nakon pregleda VAR snimke, opravdano je poništen zbog prekršaja u napadu.

Tako jak intenzitet igre momčadi Jorgea Bordalasa nije mogao trajati cijelo poluvrijeme, pa je s vrmenom Barca preuzela inicijativu. Konačno su igrači Blaugrane stigli do gola u 33. minuti kada je Lionel Messi fantastičnim proigravanjem u gol šansu izbacio Antoinea Griezmanna koji vanjskim dijelom kopačke potkopava loptu i zabija za vodstvo 1-0.

Nisu se gosti stigli oporaviti, a već je semafor na Camp Nouu pokazivao rezultat 2-0. Ovog puta asistent je bio Junior Firpo, a u strijelce se upisao Sergi Roberto, prvi put u prvenstvu ove sezone.

 

 

Međutim, nisu se nogometaši Getafea predavali. Štoviše, u drugom dijelu su uspjeli smanjiti zaostatak, a u strijelce se u 66. minuti upisao Angel, nesuđeno pojačanje Barcelone u ovom prijelaznom roku. On se dovodio u kontekst dolaska u Kataloniju zbog ozljede Dembelea i Suareza, ali ta priča je u konačnici propala.

 

 

Gotovo da su u Barci požalili zbog toga, jer je na asistenciju Jaimea Mate spomenuti Angel odličnim volejem poentirao za 2-1, a mogli su gosti i izjednačiti desetak minuta prije kraja. Jaime Mata je pucao glavom, a Ter Stegen brani, ali mu se lopta otkotrljala prema golu, srećom po domaće navijače, na crti je uspio izbiti loptu, dijelić sekunde prije nego je gostujući napadač natrčao na nju.

Kasnije Angel nije bio dovoljno priseban u izlasku na Ter Stegena te je nakon dužeg 'petljanja' Pique spriječio da uputi udarac.

U konačnici, Barca je uzela tri boda, a Getafe simpatije neutralnih navijača zbog nove sjajne predstave u Primeri.

Ranije danas, Mallorca je s minimalnih 1-0 porazila Alaves, a jedini strijelac na utakmici bio je Cucho u 63. minuti utakmice.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Antoine GriezmannLionel MessiSergi RobertoAngel Rodriguez

Ostale Vijesti