Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Odakle sad ovo? Kandidat za preuzimanje kluba u Emiratima jest - Zoran Mamić!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 12:00

Iako je zbog svog pravnog statusa nedostupan za trenerski posao, Zorana Mamića često se sjete na Bliskom Istoku i spominju ga kao kandidata za trenera. No, ako bi Sud za ljudska prava srušio presudu, tada bi Mamić opet mogao raditi

Vijest koja je uistinu zazvučala senzacionalno pojavila se na Instagramu, na jednom od službenih profila koji prate bliskoistočni nogomet i ligu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prema tom izvoru, dakle, jedan od dvojice kandidata za trenera Al Wahde, kluba iz emirata Abu Dhabi, jest - Zoran Mamić!?

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pratiteljima profila, uz informaciju da su pregovori s obojicom trenera već u tijeku, ponuđeno je glasanje, bi li na klupi više voljeli Zorana Mamića ili Argentinca Juana Antonija Pizzija, sadašnjeg trenera Al Wasla, koji slovi kao veliki favorit za Al Wahdinu klupu iduće sezone. Štoviše, neki mediji su ga već proglasili i kao sigurnog nasljednika Arna Buitenwega, koji je privremeno rješenje i odlazi na kraju sezone. No, otkud u toj priči odjednom Zoran Mamić, koji zbog svog pravnog statusa, pravomoćne presude i bijega od hrvatskog pravosuđa, sigurno ne može kandidirati za ozbiljan posao bilo gdje u nogometnom svijetu!?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Emiratima, gdje je uspješno vodio Al Ain, Zorana Mamića često se sjete, spominjali su ga mogućeg kandidata za neke klubove i reprezentaciju već i ranije, međutim, priča je ipak utihnula njegovim odlaskom u BiH nakon pravomoćne presude. A s obzirom da u Hrvatskoj počinju i novi pravni procesi u kojima je i on optuženik, teško je očekivati da će ta epizoda uskoro završiti. No, braća Mamić prijavili su svoj prvosudni slučaj Sudu za ljudska prava u Strasbourgu i priča se da su uvjereni kako će na toj instanci pasti njihova presuda i da bi Zoran Mamić, barem do završetka sljedećeg procesa, mogao legalno raditi kao trener. Štoviše, šapuće se i u nogometnim krugovima da neki bivši Mamićevi suradnici iz stožera u kojima je radio tijekom karijere, osluškuju vijesti iz Strasbourga i nadaju se da bi uskoro opet mogli zajedno raditi. Koliko god to zvučalo nevjerojatno.


A onda je ova vijest iz Emirata dodatno zaintrigirala, je li to samo priča za jedan dan, puštena da tek tako, da malo 'zapali' javnost i društvene mreže, ili Emiraćani znaju nešto što još nitko osim njih ne zna? Zanimljivo je u čitavom tom krugu što Al Wahda igra odličnu sezonu, na trećem je mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Al Ain, dok vodeći Shabab ima samo tri boda više i stoga je neobično da klub uopće traži trenera za novu sezonu. No, sve je moguće na bliskoistočnom nogometnom tržištu pa i to da je, navodno, jedan od kandidata Zoran Mamić! (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran MamićUjedinjeni Arapski Emiratial wahda

Ostale Vijesti