Facebook US Sassuolo
Facebook US Sassuolo

Od Stankovaca preko Donata do Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.09.23. | 15:14

Valentina je prije koji dan postigla i svoj prvi pogodak za U19 reprezentaciju Hrvatske u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke

Velika vijest stiže iz Ženskog nogometnog kluba Donat. Valentina Dubravica, talentirana 18-godišnja nogometašica i mlada hrvatska reprezentativka, karijeru će nastaviti u talijanskom prvoligašu Sassuolu, objavio je Radio Zadar.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Čestitamo našoj Valentini na ostvarenom transferu u Italiju. Hvala ti za sve što si pružila u dresu ŽNK Donat i želimo ti svu sreću u nastavku karijere”, poručili su iz kluba u kojemu je Dubravica provela posljednjih sedam godina.

Valentinin nogometni put započeo je u Croatiji iz Stankovaca.

“Valentina je bila jedna od prvih djevojčica koja je trenirala u našem klubu od malih nogu pa do kadeta. Njezin uspjeh je još jedan dokaz kako se trud i rad na kraju uvijek isplate”, poručili su iz NK Croatia Stankovci.

Kako piše Radio Zadar, do transfera u Sassuolo došlo je, kako je rekla sama Valentina, posredstvom Anastazija Bajla.

“U razgovoru s Anastazijom zaključili smo da je vrijeme za iskorak u karijeri. Ponudio mi je opciju odlaska u Sassuolo, klub koji puno ulaže u ženski nogomet i nakon tri dana probe iskazali su želju da potpišemo ugovor, što smo i napravili. Ove sezone ću igrati Serie A za mladu ekipu, Primavera i povremeno trenirati s prvom momčadi. Za sada sam se dobro snašla u novoj sredini, polako učim talijanski i veselim se novim izazovima”, kazala je Valentina.

Inače, Valentina je prije koji dan postigla i svoj prvi pogodak za U19 reprezentaciju Hrvatske u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke, koju su izabranice Jure Srzića dobile rezultatom 3-2. U strijelce se upisala i još jedna Donatovka, Brigita Čavić.

Inače, kapetan muške seniorske momčadi Sassuola je hrvatski reprezentativac Martin Erlić. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Valentina DubravicaŽenski nogometSassuolohrvatska ženska nogometna U-19 reprezentacijahrvatska ženska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti