Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

OCJENE - Osijek: El Toro nije mogao sam, Lovrić je imao Dinamo na dlanu...

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.09.23. | 23:14

Junak Mierez kao da je želio poručiti: “Trebali ste se više potruditi oko mene”.

Evo kako smo mi vidjeli nastup Bijelo-plavih u derbi utakmici 7. kola HNL-a protiv Dinama u kojem su izgubili rezultatom 2-3. Slažete li se s našim ocjenama?

Marko MalenicaVratar
Obranio udarac Špikića u uvodnim minutama. Kao da je to dalo dodatnu dozu samopouzdanja jer je do kraja utakmice Maleni bio besprijekoran. Skinuo je pokušaj Petkovića iz slobodnog udarca, potom “zicer” Baturine. Kod golova nemoćan.
Ocjena
6
Šime GržanNapad
Više orijentiran na defenzivu nego je to uobičajno za njega, pa je nekako izostao njegov učinak prema naprijed a što mu je bio glavni forte u uvodnim utakmicama sezone. Nadskočio ga Emreli kod pogotka.
Ocjena
5.5
Stjopa MkrtčjanObrana
Bio je slabiji dio stoperskog tandema. Trebao je dobiti žuti karton zbog povlačenja Petkovića, na koncu je skrivio kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi koji je koštao Osijek tri boda!
Ocjena
5
Slavko BralićObrana
Nema mu se što za zamjeriti. Pošteno odigrao od prve do zadnje minute, bez nekih posebnih grešaka. Svakako puno bolji od njegova partnera u stoperskoj liniji Osijeka.
Ocjena
6
Renan GuedesObrana
Isključivo djelovao u svojoj polovici. Imao je puno problema sa Špikićem koji je bio najraspoloženiji igrač Dinama u prvom djelu.
Ocjena
5.5
Darko NejašmićVezni red
Igrao je odličnu partiju sve do te 82. minute kada je na rubu 16-erca igrao rukom i dao priliku Petkoviću da izjednači rezultat. Do tada je uz Bukvića i Miereza bio najbolji igrač Osijeka. Evidentan pad oko 70. minute…
Ocjena
6
Petar BrlekVezni red
Jedna od boljih partija veznjaka Osijeka koji može uskočiti i u posljednju liniju. Odlično je odradio poziciju korektora vezne linije. Kada je izašao van, Dinamo je stigao do preokreta.
Ocjena
6
Domagoj BukvićVezni red
Rano je dobio karton, ali to ga nije spriječilo da agresivno obavlja napadačke zadaće. To mu se vratilo na početku drugog poluvremena kada je sjajno probio stranu i matirao Nevistića. Samo nebo mu je granica i neshvatljivo je da Osijek čeka produženje ugovora.
Ocjena
6.5
Mijo CaktašVezni red
U ovoj utakmici nije bio na golegeterskoj razini, ali odradio je velik promet u veznoj liniji. Nije se isplatilo na konačnom rezultatu.
Ocjena
6
Kristijan LovrićNapad
Imao je Dinamo na dlanu još u prvom poluvremenu, ali njegov udarac otišao je preko gola. Trudio se Lovrić, trkački odradio svoje dionice, ali od njega se očekuju golovi, a njih nema…
Ocjena
5
Ramon MierezNapad
Kao da je htio poručiti gostima da su se trebali malo više potruditi oko njega. Uvjerljivo najbolji igrač Osijeka. Zabio je gol, asistirao Bukviću, spašavao svoj gol. Rastrčan, stvarao je pritisak na zadnju liniju Dinama. Klasa za sebe.
Ocjena
7
Vedran JugovićVezni red
Igrao od 71. minute umjesto Lovrića. Kapetan je ušao za posljednjih dvadesetak minuta da donese mirnoću, ali nije uspio. Premalo je to bilo za neki konkretan sud.
Ocjena
-
Oleksandr DrambajevObrana
Igrao od 71. minute. Rastrčan, ali bez konkretnog učinka. Djelovao je dobro u prvim utakmicama, a onda, vjerojatno s razlogom, preselio na klupu.
Ocjena
-
Petar PušićVezni red
Igrao od 78. minute umjesto Bukvića. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
André DuarteObrana
Igrao od 79. minute umjesto Petra Brleka. Dao mu je Stjepan Tomas desetak minuta u kojima nije napravio ništa vrijedno spomena, ali barem se predstavio publici na Pampasu.
Ocjena
-
Stjepan TomasTrener
Izuzetno nervozne reakcije imao je tijekom derbija, pogotovo prema Jakovu Titliću. Lako je mogao biti isključen. Dobro je pripremio derbi, loše ga vodio. Pogotovo u zadnjih pola sata kada je Dinamo preuzeo konce igre, a Osijek ga nije mogao pratiti. Zamjene nisu donijele ništa.
Ocjena
5.5



Tagovi

OsijekNK OsijekHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti