Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Melnjak najopasniji, Krovinović tragičar jer je dao ruku Rijeci

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 07.10.23. | 20:52

Hajduk je odigrao na nulu, ali je ipak primio pogodak iz kaznenog udarca i izgubio prvo mjesto

Evo kako smo ocijenili igrače i trenera Hajduka u Jadranskom derbiju. Tko je vama bio dobar, a tko loš?

Ivan LučićVratar
Obranio je neugodan udarac Pjace u 20. minuti, rastegnuo se i odbio loptu. U nastavku je imao još jednu dobru intervenciju nakon šuta Fruka. Kod kaznenog udarca se nije micao, ali Jankovićeve udarac pod gredu bio je prejak, pa nije mogao ništa.
Ocjena
6
Fahd MoufiObrana
Imao je tešku zadaću Marokanac čuvati Marka Pjacu koji mu je stvarao probleme pa su morali intervenirati blokovima i stoperi Splićana. Prema naprijed je napravio premalo koliko god se trudio, zato je pred kraj i zamijenjen
Ocjena
5.5
Zvonimir ŠarlijaObrana
Pravovremeno je uklizavao i blokirao, bio lider Hajdukove obrane kao što smo to i nakvikli. Imao je nekoliko dobrih intervencija, sve su bile pravovremene. Prije izvođenja kaznenog udarca ušao je u klinč s protivnikom. Nametnuo se kao lider na terenu, ali što vrijedi kada je Hajduk primio pogodak iz kaznenog udarca.
Ocjena
6
Josip ElezObrana
Ušao kao za zamjena, odnosno rješenje za ozlijeđenog Filipa Uremovića koji je na posljednjem treningu osjetio problem sa zadnjom ložom i pitanje hoće li se oporaviti do dvoboja s Osijekom nakon reprezentativne stanke. Bio je solidan u prvom dijelu, ali mu je pobjegao Pašalić kada je pogodio gredu.
Ocjena
6
Dario MelnjakObrana
Na samom startu utakmice pogodio je vratnicu pucajući glavom, nevjerojatno je kako se on kao lijevi bek nalazi u ulozi centarfora odlično se ubacujući i napadačke linije. Osim u napad, stizao je zatvarati u obrani. U samoj završnici namjesti je Čuiću prigodu za izjednačenje, ali mladi Hajdukov napadač nije pogodio s pet metra. Sve u svemu, Melnjak je bio najbolji od hajdukovaca u ovoj utakmici.
Ocjena
6.5
Mihael ŽaperVezni red
Napokon smo i njega dočekali u prvom sastavu, Jadranski derbi trebao je biti prava utakmica za Hajdukovo pojačanje za koje je Osijeku plaćeno milijun eura. Defenzivno je odigrao vrlo dobar prvio dio na čijem kraju je spriječio opasno dodavanje Riječana. Imao je nakon Rijekina vodstva i prliku, ali mu je Labrović obranio.
Ocjena
6
Filip KrovinovićVezni red
Na početku je malo falilo da mu pišemo asistenciju, jer nakon njegova ubačaja, Melnjak je uzdrmao vratnicu. Dobro je kontrolirao igru, bio u bloku sa Žaperom, ali je nesretno skrivio kazneni udarac igrajući rukom. Provjeravala se ta situacija, ali na kraju je bio penal iz kojega je Rijeka povela.
Ocjena
5.5
Yassine BenrahouVezni red
Nije ga bilo za vidjeti puno u više od prvih pola sata, a onda je podvalio sjajnu loptu za Sahitija koji nije iskoristio priliku koja mu se ukazala. Tradicionalno je izvodio prekide, neki su bili opasni, a neki manje. Uglavnom, djelovao je na desnom krilu i ubacivao se u sredinu. Da je ušla lopta koju je podvalio Sahitiju, govorili bismo o asistentu, ovako je ostao na solidnoj partiji, no generalna je ocjena da mu bolje ide protiv manjih klubova.
Ocjena
5.5
Anthony KalikVezni red
Bila mu je ovo prva utakmica koju je u prvenstvu počeo od starta od Slaven Belupa 13. kolovoza, a nakon toga je cijeli susret odigrao samo u Kupu protiv Omladinca. Zaigrao je kao polušpica, iako je on više 'šestica' ili 'osmica'. Imao je nekih pokušaja, ali i krivih dodavanja pa ga je Leko u drugom dijelu zamijenio Trajkovskim očekujući više opasnosti od Makedonca.
Ocjena
5.5
Emir SahitiVezni red
Junak posljednje dvije utakmice pojavio se u glavnoj ulozi u 33. minuti kda je imao dobru poziciju za šut, no nije ciljao dobro, lopta je prošla nekoliko metara od vratnice. Malo nakon toga mu je još bolju priliku obranio Labrović. U nastavku je imao opasan centaršut koji je obrana Rijeke odbila u korner. Kasnije je zamijenjen, odigrao je solidno, ali nije iskoristio dvije prilike. Ne ulazi svaki put lopta u gol.
Ocjena
6
Marko LivajaNapad
Pokušao je u prvom dijelu s centra nakon greške Rijeke iznenaditi Labrovića, ali nije bio precizan, da je pogodio bio bi to pogodak sezone. Zabio je Livaja pogodak poslije, ali nije vrijedio zbog toga što je bio u zaleđu. Borio se Livaja u za njega neprijateljskom okruženju jer je na piku riječkih navijača, ali se nije to odrazilo na njega, no ipak nije postigao pogodak.
Ocjena
6
Aleksandar TrajkovskiNapad
Ušao umjesto Kalika u 46. minuti. Svojim nekim potezima pokazao je da se radi o klasnom igraču. Čekao ga je Leko do samoga kraja, ali evidentno je da još nije na potrebnoj fizičkoj spremi jer je dugu bio bez kluba prije nego što je došao u Hajduk.
Ocjena
5.5
Niko Kristian SigurVezni red
Ušao od od 72. umjesto Moufija. Pozicionirao ga je Leko na desnog beka, poziciju koju odavno nije igrao, jer se vratio u vezu. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Ivan DolčekNapad
Ušao od 72. umjesto Benrahoua i stao na desno krilo. Trudio se u kratkom razdoblju, premalo je igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Vadis Odjidja-OfoeVezni red
Ušao od 78. umjesto Sahitija. Zaradio je žuti karton i premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Filip ČuićNapad
Ušao od 84. umjesto Krovinovića i imao veliku šansu za 1-1, ali premalo igro za ocjenu.
Ocjena
-
Ivan LekoTrener
– Opet je trener Hajduka bio prisiljen mijenjati polušpicu kao i prošlu utakmicu čime je pokazao da ideja s Kalikom naprijed nije bila dobra. Imao je i olakotnu okolnost jer mu je sastav bio 'prošaran' ozljedama, otpao je Uremović na posljednjem treningu, nije se vratio Dajaku. Nije uspio nametnuti posjed u prvom dijelu kada je imao tri klasična vezna plus Benrahoua, ali je izdržao sve do nesretnog kaznenog udarca za koji sigurno on nije krivac.
Ocjena
6


Tagovi

HajdukJadranski derbiIvan LekoMarko LivajaHrvatska nogometna ligaDario MelnjakFilip Krovinović

Ostale Vijesti