Obratite pozornost: Ovo je TOP 5 zvijezda kadetskog Svjetskog prvenstva (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 16.10.15. | 10:25

Ugledni ESPN izdvojio je pet nogometaša na koje vrijedi obratiti posebnu pozornost na U-17 Svjetskom prvenstvu u Čileu.

U subotu u Čileu počinje U-17 Svjetsko prvenstvo u nogometu, na kojem će nastupiti i Hrvatska. Naše mlade nade smještene su u vjerojatno najjaču skupinu, skupa sa Čileom, SAD-om i Nigerijom.

Borba za svjetsku krunu trajat će od 17. listopada do 8. studenog, a nema sumnje da će u tom periodu Čile pohoditi brojni skauti najvećih svjetskih klubova. U ovom uzrastu u prošlosti su pozornost na sebe skretale i neke danas poznate „face“, poput Tonija Kroosa, Cesca Fabregasa ili Carlosa Vele. Ipak, ima i sasvim suprotnih primjera, kao što su Nigerijac Sani Emmanuel ili Španjolac Sergio Santamaria, koji su zablistali kao klinci, pa se izgubili u seniorskom uzrastu.

Uoči početka SP-a ugledni ESPN izdvojio je pet nogometaša na koje vrijedi obratiti posebnu pozornost.

1. TIMOTHE COGNAT (Lyon / FRANCUSKA)

Cognat je predvodio Francuze do europskog naslova u uzrastu do 17 godina u svibnju ove godine. Riječ je o 17-godišnjem veznjaku koji stiže iz sjajne omladinske škole Lyona. Momak je iznimno kreativan, često se ubacuje iz drugog plana, a osim odlične tehnike krase ga i karakteristike lidera. Već duže vrijeme nalazi se na meti Tottenhama, no u Čileu bi mogao pobuditi zanimanje i nekih jačih klubova.

2. CONSTANTIN FROMMANN (Freiburg / NJEMAČKA)

Neuer, Ter Stegen, Leno, trojica su vrhunskih vratara koje je izbacila Njemačka u novije vrijeme. Iza njih dolaze novi golmanski talenti, a jedan je i Frommann. Na Euru U-17 sve do finala čuvao je svoju mrežu netaknutom, a da nije bilo nekih njegovih obrana Nijemci bi stradali od Francuza s još više od 1:4. Frommann ima sve karakteristike modernog golmana. Odličan je na crti, jak u situacijama jedan na jedan i jako dobar u igri nogom. Pun je samopouzdanja i upravo se njega najčešće spominje kao istinskog nasljednika Manuela Neuera.

3. LEANDRO (Ponte Preta / BRAZIL)

Leandro ili Leandrinho, kako mu znaju „tepati Brazilci“, zabio je osam golova u devet nastupa i bio je najbolji strijelac u pohodu Brazila na južnoameričku krunu u uzrastu do 17 godina. Odličan je dribler, iznimno brz, a definitivno ima nos za gol. Već je upisao prvijenac u seniorskom nogometu, a Brazilci ga po stilu igre uspoređuju s Neymarom i Robinhom. Njegova suradnja s napadačkim partnerom, također vrlo talentiranim Evanderom Ferreirom, bit će ključ brazilskih ambicija u Čileu. Inače, Leandro je već zakaparen – kad navrši 18 godina, ide u Udinese.

4. PABLO LOPEZ (Pachuca / MEKSIKO)

Meksikanci su osvojili prvenstvo CONCACAF-a do 17 godina, a Lopez je proglašen najboljim igračem turnira. Ovaj ljevak igra u veznom redu, ali upotrebljiv je i na krilu. Ima vrlo dinamičan stil igre, a krasi ga vrhunski pregled. U Pachuci je već trenirao s prvom momčadi.

5. LEE SEUNG-WOO (Barcelona / JUŽNA KOREJA)

Za ovog južnokorejskog talenta vjerojatno ste već čuli. Lee Seung-Woo igra za Barcelonu, a svoju reprezentaciju na Azijskom U-17 prvenstvu odveo je do finala s ukupno pet golova i četiri asistencije. Lee je brz i tehnički gotovo savršen, ali i iznimno inteligentan. Barca ga je „snimila“ na jednom turniru u Južnoj Africi, te kao 12-godišnjaka dovela u La Masiju. Baš je on bio jedan od devetorice maloljetnika zbog čijih je transfera katalonski velikan dobio kaznu FIFA-e.


Tagovi

Lee Seung-WooPablo LopezLeandroConstantin FrommannTimothe CognatSvjetsko U-17 prvenstvo

Ostale Vijesti