Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Novog trenera Hajduka čeka teška zadaća

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 09:01

Pred praznim tribinama na Poljudu će gostovati Osijek koji Bijeli ove sezone nisu svladali kao domaćini

Nakon turbulentnih smjena u Hajduku u kojima su otišli predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan poslije četiri poraza u nizu, očigledno je da su Bijeli upali u krizu nakon što su im izgledai za prvaka smanjeni na minimum.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Predsjednika će mijenjati kao vršiteljica dužnosti Marinka Akrap, dok je klupu do kraja sezone dobio Jure Ivanković, dosdašnji pomoćnik Karoglana koji je prije dolaska u kadete Hajduka stigao iz Širokog Brijega, a onda postao jedan od suradnika bivšeg trenera.

Pred njim je teška zadaća stabilizacije Hajduka do kraja sezone kada bi se trebalo znati ime trener koji će ga naslijediti. Problem Bijelima stvara i to što su imali spremnog kandidata za predsjednika u Josipu Paviću, ali uteg mu je bio to što dolazi iz politike, a to na Poljudu ne prolazi, stoga Nadzorni odbor mora pronaći novog kandidata.

Jer, brzo će krenuti pripreme za novu sezonu, treba razgovarati s igračima, vidjeti tko ostaje, tko dolazi, a vjerojatno će otići i sportski direktor Mindaugas Nikoličius. To znači da se traže ljudi za tri najvažnije funkcije u klubu.

U međuvremenu Ivanković trenira s prvotimcima i za Osijek još neće imati Marka Livaju i Lovru Kalinića, upitan je Filip Uremović, a vraća se zato Zvonimir Šarlija što je dobra vijest.

Vidjet ćemo što će Ivanković donijeti svoga u igru Hajduka, koliko će mijenjati, koje će igrače ubaciti u prvih 11, jer sigurno ima svoj pogled na stanje u momčadi. Još se čeka službeno imenovanje stožera koji će biti sigurno iz trenerskog kadra Akademije, pa se treba konzultirati i s Borom Primorcem kao vodiiteljem.

Kad smo već kod Akademije, iz njihovih redova dolazi dobra vijest jer su se pioniri koje vodi Zvonimir Milić plasirali u finale Kupa pobjedom na jedanaesterce kod Rijeke i u igri su za trofej.

Igrat će se u nedjelju u 16.30 sati pred praznim tribinama protiv Osijeka, momčadi koju Bijeli nisu svladali na Poljudu ove sezone, pa eto motiva igračima da nakon četiri poraza u nizu, upišu pobjedu.

Neće biti lako igrati bez publike, ali Hajduk je kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja i to treba odraditi.



Tagovi

HajdukNK OsijekJure IvankovićPoljudHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti