REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Novi vlasnici Uniteda rade zimsku 'inventuru', na listi za odstrel petorica skupocjenih igrača

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.01.24. | 11:45

Vragovi gledaju u izlog Crystal Palacea, ali za kupnju prvo moraju moraju namaknuti novac

Reći da se u crvenom taboru Manchestera s nestrpljenjem očekuju prvi potezi Sir Jima Ratcliffea, bio bi pravi, kako se to kaže na tečnom hrvatskom – understatement. Glavni čovjek Ineosa, grupacije koja je preuzela ključne funkcije Uniteda, stiže kao 'spasitelj' kluba koji se, unatoč ogromnim ulaganjima u pojačanja, utapa u prosječnosti. Stoga Ratcliffe kao glavni zadatak ima opravdati nagomilana navijačka očekivanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prve poteze mogao bi vući ove već ove zime, iako se potpuni redizajn očekuje na ljeto. Kao potencijalno pojačanje sve se konkretnije spominje Michael Olise – lijevonogi krilni igrač Crystal Palacea označen je kao prvi pick u novoj eri Crvenih vragova. Doduše, pitanje je hoće li ga se uspjeti dovesti već u siječnju, budući da je Olise u kolovozu potpisao novi četverogodišnji ugovor u koji je ugrađena otkupna klauzula koja će se aktivirati na ljeto, a sigurno da će biti i veća od 40 milijuna eura koliko je iznosila u starom ugovoru. Primjerice, Transfermarkt ga sada cijeni na okruglih 50 milijuna eura…

Francuski ofenzivac je propustio uvodnih 11 utakmica sezone zbog ozljede lože, da bi u narednih devet zabio pet pogodaka i dodao jednu asistenciju.

O Oliseu, ali i kompletnoj transfernoj politici ubuduće će odlučivati Sir Dave Brailsford koji već iza kulisa radi „inventuru“ i revidira postojeće ugovore – budžet za plaće je veliki uteg oko vrata Uniteda koji ima jednu od najskupljih momčadi u ligi. Vrijednost igrača iznosi 786,25 milijuna eura (četvrti u Premier ligi iza Cityja, Arsenala, Chelseaja i Liverpoola), a koji drže skromno osmo mjesto premierligaške ljestvice i koji su u prvom dijelu sezone zabili skromnih 22 pogodaka u 20 kola. Za usporedbu, trećeplasirani City zabio je 45, a od sastava Erika ten Haga tek su manje zabila dva kluba – pretposljednji Burnley (20) i posljednji Sheffield (15).

Stoga se na Olisea gleda kao na igrača koji bi mogao oživjeti sterilnu i bezidejnu napadačku sekciju. Ona bi možda djelovala i bolje da su Marcus Rashford ili Anthony Martial u kakvoj-takvoj formi ili da je Jadon Sancho u krugu momčadi. A upravo je potonji dvojac među glavnim kandidatima za odlazak. Sancho je već u pregovorima s dortmundskom Borussijom oko odlaska na posudbu, dok se Martialu neće produžiti ugovor na koncu sezone. Kada smo kod očajne forme, pitanje je i što će biti s 95 milijuna eura vrijednim Antonyjem koji i dalje ne nudi ništa, a u međuvremenu mu se i vrijednost strmoglavila, pa prema Transfermarktu sada košta tek 35 milijuna eura.

Donny van de Beek se pridružio Eintrachtu na posudbi, Raphael Varane, Casemiro i Martial su povezivani s odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali za sada još nema konkretnih ponuda, ističe Standard.

Što se Olisea tiče, Palace bi ga se nevoljko riješio na zimu, no ako United otkoči njegovu otkupnu klauzulu onda tu ne bi trebalo biti nikakvih problema. No, ističe Daily Mail, ta opcija je realnija na ljeto. Stoga će navijači Vragova morati prožvakati još jednu „žilavu“ sezonu u kojoj njihov klub neće konkurirati za najviša odličja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manchester UnitedJim RatcliffePremier ligaMichael OliseJadon Sancho

Ostale Vijesti