Novi udarac za Rendulića: "Sve je vuklo prema ovom raspletu"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 08:04

Prvak BiH upisao je poraz u derbiju odigranom na Koševu. Plemićima je to drugi poraz u nizu...

Iako je riječ o aktualnom osvajaču duple krune i prvom klubu iz BiH koji je izborio grupnu fazu europskog natjecanja, u aktualnom prvaku BiH ne cvjetaju ruže. Nakon iznenađujućeg 0-1 poraza od Posušja na Stadionu pod Bijelim Brijegom, Zrinjski je sinoć na sarajevskom Koševu s 0-1 izgubio od lidera prvenstva golom Renana Oliveira iz kaznenog udarca u 90. minuti. Sarajevo se tako učvrstilo na vrhu ljestvice s 13 bodova, sedam, uz doduše dvije utakmice više od Zrinjskog.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Još nakon poraza od Posušja počelo se u medijima susjedne države špekulirati o mogućem otkazu Renduliću unatoč velebnim uspjesima koje je ostvario u prošloj, ali i ovoj sezoni. Tenzije između trenera i uprave Plemića prouzročili su poraz od LASK-a u playoffu Europske lige (lukrativnijeg natjecanja od Konferencijske lige), ali i neuvjerljive igre u prvenstvu koje su nastavljene sinoć na Koševu...

"Rezultatom nisam zadovoljan. Utakmica je bila čvrsta. Nekako mi se čini da je utakmica trebala završiti neriješeno, ali i kao da je sve vuklo prema ovom raspletu. Čestitke Sarajevu. Idemo utakmicu po utakmicu, uvijek je prva naredna najbitnija", kratak je nakon dvoboja bio Rendulić.

Sarajevo je na vrh tablice doveo bivši trener Rijeke Simon Rožman.

"Odigrali smo najbolju utakmicu do sada. Diktirali smo ritam protiv ekipe koju respektujemo. Svi ćemo stiskati šake za njih u Europi, ali tu u prvenstvu nećemo. Imali smo dobrih situacija, ali bili smo strpljivi. Lijepo je završiti utakmicu na ovaj način. Hvala navijačima. Sutra ću igračima reći neke stvari koje mi se ne sviđaju. Momci su prihvatili najviše rad. Oni razumiju na koji način želimo igrati. Smjer je dobar, neke stvari se vide. Današnja utakmica je dobra reklama za naš nogomet, ali i za sve nas. Treba se dobro odmoriti i pripremiti za sljedeću utakmicu. Svaka utakmica vrijedi tri boda", rekao je Rožman.

Svih 90 minuta za Sarajevo odigrao je Edin Julardžija, a Lovre Rogić i Vinko Rožić nisu ulazili s klupe za pričuve. Rendulić je od prve minute koristio usluge čak sedmorice Hrvata (Marko Marić, Čanađija, Ćorluka, Ćuže, Ivančić, Tičinović), a u nastavku ih je ubacio još trijicu (Kiš, Jukić, Malekinušić), dok su Batarelo, Lukanić, Nikola Marić i Mišić ostali na klupi za pričuve. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Krunoslav RendulićFK SarajevoZrinjskibosna i hercegovinaBiH Premijer liga

Ostale Vijesti