Novi trenerski angažman: Bivši Vatreni postao glavni suparnik Robiju u Turskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.07.20. | 08:36

Turska Super liga je ušla u posljednja dva kola.

Osim Roberta Prosinečkog na klupi Konyaspora, hrvatski nogomet dobit će još jednog predstavnika u prvoj turskoj ligi. Na mjesto trenera Rizespora sjeo je još jedan bivši hrvatski reprezentativac, Stjepan Tomas.

Zanimljivo, treći je ovo angažman 44-godišnjeg novopečenog stratega u ovoj sezoni – debitantsku priliku dobio je na startu aktualne sezone na klupi Antalyaspora, da bi nakon par mjeseci otišao raditi kao pomoćnik Basaksehira, trenutno vodeće momčadi Super lige.

Ipak, kraj sezone Tomas će dočekati na trećem radnom mjestu, na klupi Rizespora koji trenutno drži 16. mjesto – posljednje od tri koja vode u drugu ligu. Rize ima jednak broj bodova kao Malatyaspor koji se nalazi u zoni spasa te kao pretposljednji Kayserispor kojega vodi Robert Prosinečki.

Do kraja prvenstva ostala su još dva kola u kojima Rizespor na domaćem terenu igra protiv izravnog suparnika Malatyaspora i Fenera u gostima u posljednjem kolu.

Tomas neće biti na klupi u zadnja dva kola na samim utakmicama, a treba dodati kako je potpisao jednogodišnji ugovor te će ostati na njihovoj klupi bez obzira ispao ili ostao u prvom razredu turskog nogometa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

RizesporStjepan Tomas

Ostale Vijesti