Novi talijanski izbornik odrekao se deset milijuna eura kako bi preuzeo Azzure

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.05.18. | 08:51

Trebao bi potpisati na dvije godine.

Službeni potpis ugovora trebao bi se dogoditi u ponedjeljak, no ništa se više neće promijeniti. Mancini ove sezone nije baš odradio dobar posao u Rusiji, završio je peti sa Zenitom koji je ostao na pet bodova od kvalifikacija za Ligu prvaka, a sada se po prvi put u životu okreće reprezentativnoj karijeri.

Mancini koji je igračka legenda Sampdorije ima bogato iskustvo vođenja klubova, dvije godine radio je u Laziju, četiri, ali u razdvojenim mandatima u Interu, četiri u Manchester Cityu, dvije u Galatasarayu, a od prošle godine bio je u Zenitu. Za Italiju je deset godina nastupao kao igrač i skupio 36 nastupa uz četiri pogotka, a sada će nacionalnu momčad voditi s klupe.

Mancini je tri puta osvojio Serie A kao trener, ima pet kupova u Italiji, po jedan u Engleskoj i Turskoj, a 2012. podigao je trofej pobjednika engleske Premier lige s Manchester Cityem. Mancini je u 54. godini života i s bogatim iskustvom reklo bi se da je u najboljem periodu trenerske karijere. Za dvije godine ugovora trebao bi zaraditi oko pet milijuna eura kolika mu je bila i godišnja gaža u Zenitu.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Roberto <a href="https://twitter.com/hashtag/Mancini?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Mancini</a> will be new Italy National team coach.<br>He will leave Zenit on Sunday (and give up around €15M!), on Monday will be in Rome to sign the contract with Italian Federation.<br>And yes, he&#39;ll call Mario Balotelli soon </p>&mdash; Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) <a href="https://twitter.com/FabrizioRomano/status/995082524736081920?ref_src=twsrc%5Etfw">May 11, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Roberto Mancini

Ostale Vijesti