foto: Nel Pavletić/Pixsell
foto: Nel Pavletić/Pixsell

Novi sramotan poraz Hajduka, Istra slavila golom u završnici

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 18:54

Koliko će još Hari Vukas biti na vrućoj klupi?

Istra je u sklopu 10. kola Prve HNL svladala Hajduk na Aldo Drosini s 1:0.

Strijelac jedinog gola bio je Matej Vuk u 86. minuti. Istra je bila posljednjeplasirana uoči ove utakmice, no i kao takva nanijela je Hajduku četvrti poraz u zadnjih pet utakmica.

Širi hrvatski auditorij nije bio u stanju svjedočiti ovom susretu s obzirom da TV kuća s pravima za HNL Arena Sport radi tehničkih problema nije prikazala utakmica.

U sprezi sa zabranom dolaska gledatelja dobili smo situaciju u kojoj su samo malobrojni na stadionu moglu uživati u ovoj utakmici. Ti svjedoče da je ravnoteža snaga u prvom poluvremenu bila podjednaka.

Hajduk je zaprijetio preko Stanka Jurića, a Šime Gržan imao je ozbiljnu priliku u 12. minuti za Istru u kojoj ga je prevorvemenim startom omeo David Čolina.

Bili su jučer dobili novog predsjednika i samim time ušao u novu eru, a hoće li sljedeći potez biti smjenjivanje trenera Harija Vukasa, znat ćemo u narednim danima.

U 17. je minuti obrana domaćna izbila loptu s crte nakon prijetnje glavom Caktaša, a u 39. minuti Bosančić blokira udarac Caktaša nakon kombinacije kapetana Hajduka s Diamantakosom i Gyurcsom.

Gržan je opet krajem poluvremena u 41. minuti radio probleme gostujućoj obrani, posebno Nihadu Mujakiću, no Hajduk je prošao nekažnjeno i u ovoj situaciji.

U drugom poluvremenu Lovro Jurić na vratima Istre brani pokušaj Caktaša u 50. minuti. 63. i 72. minuta donose dvije prijetnje Guzine prema Posavcu, no prvi završava iznad vrata, a drugi u bloku Jakoliša.

U 73. minuti dogodila se situacija koja je dovela do jedanaesterca za Hajduk. Nakon ubačaja s desne strane Umut je prsima spustio loptu za Jakoliša za Diamantakosa koji puca, a Galiela rukom zaustavlja udarac. Nakon konzultacije s VAR-om sudac Tihomir Pejin dosudio je najstrožu kaznu.

Izvođenju je pristupio kapetan Mijo Caktaš, no promašio cijeli okvir vrata u 77. minuti.

Kazna je stigla u devet minuta kasnije. Blagojević je ubacio iz prekida, Galiela pucao glavom, Posavec obranio, a loptu u mrežu vratio Matej Vuk svojim trećim pogotkom u sezoni u 86. minuti za 1:0. I tu situaciju je Pejin s VAR-om provjeravao, no na kraju je gol priznat.

Istra je sad tek na dva boda manje od Hajduka na ljestvici. Spliskom klubu je ovo ujedno treći poraz u nizu.



Tagovi

HajdukIstra 1961Matej VukHNLHari Vukasotkaz

Ostale Vijesti