Futsal Dinamo/futsal-dinamo.hr
Futsal Dinamo/futsal-dinamo.hr

Novi prvoligaš šokirao viceprvaka u Makarskoj, Ivan Gotovac zabio četiri gola u 'studentskom derbiju'

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 14:40

Završeno drugo kolo 1.HMNL.

Jučer je završeno drugo kolo 1.HMNL u kojem smo vidjeli čak četiri pobjede gostujućih momčadi. Jedini domaćin koji je upisao tri boda je prvak Olmissum koji je bio uvjerljiv protiv šibenske Crnice s 4:0. Omišani u na prag pobjede stigli već do odlaska na odmor. U 6. Stjepan Perišić zabio je za vodstvo Gusara, Antonio Juretić udvostručio je prednost u 13., a u posljednjoj minuti prvog dijela Antonio Sekulić pogodio je za 3:0. Isti igrač u 31. zabio je za konačnih 4:0. Olmissum je mogao slaviti još uvjerljivije, no golman gostiju Franko Bilić bio je najbolji igrač svoje momčadi…

Naizgled najveće iznenađenje prvog dijela dogodilo se na utakmici između Novog Vremena i Futsal Pule, novog prvoligaša koji je u sezonu ušao s dvije pobjede. Novo Vrijeme Apfel bolje je ušlo u utakmicu, no svoje šanse nisu iskoristili. Na drugoj strani precizan je, pak, bio Niko Vukmir i doveo je Futsal Pulu u vodstvo. Vodstvo domaćina trajalo je četiri minute, Vedran Kazazić je zabio za 1:1, a pred odlazak na odmor Pulinho dovodi Novo Vrijeme u vodstvo.

U nastavku se igralo izjednačeno, obje momčadi imale su svoje prigode, a onda je Pula u samoj završnici stigla do preokreta. Izjednačio je David Mataja u 34., a dvije minute kasnije Miloš Stojković pogodio je za konačnih 3:2. U samoj završnici dvoboja, Makarani su dobili priliku izjednačiti iz šesterca, no, Žarko Luketin obranio je udarac Vedrana Kazazića, a onda je reprezentativna jedinica s dvije sjajne intervencije obranila dva zicera i tako donijela Puli prvi veliki ‘skalp’ u prvoligaškoj sezoni.

Futsal Dinamo upisao je prvu pobjedu sezone svladavši Šibenik 1983 na Baldekinu s 5:0. Novopečeni prvoligaš još uvijek čeka na prve bodove u 1.HMNL. Dinamo je odlično ušao u utakmicu i dvama pogocima Tonija Vučkovića te jednim Kristiana Čekola stigao do prednosti od 3:0. U nastavku utakmice Šibenčani su prijetili, no Ante Piplica bio je nesavladiv. Dinamo je do konačnog rezultata stigao u igri s golmanom-igračem pogocima Davora Kanjuha i Kristijana Grbeše.

U ‘studentskom derbiju’ AFC Universitas s 5:3 nadvisio je Alumnus u Sesvetama. U prvom dijelu igralo se ‘gol za gol’. Ivan Gotovac zabio je dva za Universitas (7. i 17.) između kojih su se ugurala dva strijelca Alumnusa (Danijel Dekanić 9’ i Jure Copić 16’). Universitas dolazi na dva razlike trećim golom Gotovca, a onda je Filip Kosor u 32. Zabio za 4:2 prednost splitskih studenata. Ivan Penava vraća Alumnus u igru, no već u idućoj minuti Gotovac poentira i četvrti put za konačnih 5:3.

U jedinoj utakmici odigranoj u petak, Vrgorac je s 3:2 nadvisio Square u gospinom polju. Vrgorčani su na odmor otišli s 2:0 prednosti pogocima Blage Gašpara, a na 3:0 povisio je Duško Martinac. Square je potom bacio sve karte u napad. Marko Kuraja zabio je prvo u 29., a onda i posljednjoj minuti utakmice, ali nije bilo snage za potpuni povratak.

Treće kolo igra se idući vikend. Futsal Dinamo i Novo Vrijeme igraju derbi kola u petak u 18:15 u Domu sportova II. Futsal Pula dočekuje Square u dvorani Mate Parlov, a Vrgorac prvaka Olmissum u svojem Domu športova. Universitas će pokušati uhvatiti treću pobjedu na domaćem terenu protiv Šibenika 1983, a Crnica na Baldekinu dočekuje Alumnus.

1.HMNL 2. kolo:

Square - Vrgorac 2:3

Novo Vrijeme Apfel - Futsal Pula 2:3

Šibenik 1983 - Futsal Dinamo 0:5

Olmissum - Crnica 4:0

Alumnus - AFC Universitas 3:5



Tagovi

Futsal1.HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoCrnica ŠibenikMNK Šibenik 1983MNK OlmissumOlmissumMNK VrgoracMNK SquareAFC UniversitasAlumnusFutsal PulaNovo Vrijeme Apfel

Ostale Vijesti