Novi odlazak s Rujevice: Austrijski velikan predstavlja kapetana Rijeke na otvaranju stadiona protiv Chelseaja!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.07.16. | 09:29

Austrijski mediji očekuju zaključenje transfera prije subote...

Rijeka je u ovom prijelaznom roku dosad ostala po bez jednog igrača iz svake linije: vratara Vargića (Lazio), braniča Samardžića (Henai Jianye), veznjaka Brezovca (Šerif) i napadača Balaja (Terek).

Još uvijek se ne zna hoće li na Rujevici ostati Marin Tomasov kojeg bi Zoran Mamić volio odvući u Saudijsku Arabiju, a nepoznata je i sudbina mladog stopera Marka Leškovića, koji je na početku priprema bio udaljen iz prve momčadi zajedno s obrambenim partnerom Matejom Mitrovićem zbog odbijanja potpisivanja novog ugovora.

Međutim, tu nije kraj mukama Matjaža Keka, a bome i riječkih navijača. Naime, Rijeku bi mogao napustiti i kapetan Ivan Močinić. Hrvatski reprezentativac velika je želja Rapida iz Beča, pišu austrijski mediji, koji dodaju kako je put Kvarnera poslana i konkretna ponuda od 1.500.000 eura.

Rapid je ljetos ostao bez čak trojice veznih igrača. Stangla je kupio rival Salzburg za 1.650.000 eura, dok je Kainz otišao u Werder za 3.500.000 eura. Klub iz Bremena besplatno je uzeo i Thanosa Petsosa, a Močinić je projektiran upravo kao zamjena za tog 25-godišnjeg Grka.

Prva meta Rapida bio je Lebogang Phiri iz Brondbya, no taj Južnoafrikanac nastupio je za danski klub u 1. pretkolu Europske lige, pa bi za Bečane mogao zaigrati eventualno tek u skupini istog natjecanja. Zato se Rapid okrenuo Močiniću i navodno je vrlo blizu njegova dovođenja.

Austrijski mediji uvjereni su da problem ne predstavlja niti njegova odštetna klauzula od 3.000.000 eura, štoviše očekuju zaključenje transfera prije subote, kada Rapid utakmicom sa Chelseajem otvara novi stadion Allianz Arenu, izgrađen na mjestu legendarnog Hanappija.

Inače, bečki „zeleno-bijeli“ imaju pozitivna iskustva s Hrvatima. Ne treba niti napominjati kako je Cico Kranjčar tamo stekao status legende, navijači su obožavali i Nikicu Jelavića, a danas dres Rapida nosi Matej Jelić. Najuspješniji austrijski klub s 32 naslova posljednji puta prvak bio je 2008. godine.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

RijekaRapid BečIvan Močinić

Ostale Vijesti