Novi Neville i Moyes ili novi Toshack? Legenda Arsenala preuzela klupu španjolskog davljenika!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.04.17. | 17:04

Ikona je nakon par neuspješnih trenerskih epizoda dobila vruć krumpir u ruke!

U Engleskoj se, slično kao i u Hrvatskoj, „stručni sukomentatori“ i dio medija često obruši na stručnjake pridošle iz inozemstva, optužujući ih da pomalo ksenofobno „ne poznaju mentalitet“. Valjda jer je tako jednostavnije opravdati činjenicu da se zbog katastrofalno ustrojenog sustava školovanja i dobivanja licenci ne odgaja dovoljan broj trenera za klubove najvišeg kvalitativnog ranga.

Ali, dok Englezima „optuženici“ poput Marca Silve i/ili Paula Clementa rade čuda s ekipama koje su do jučer bile otpisane od svih, engleski (i općenito „Otočki“) treneri potpisuju sramotne epizode, poput Allardycea i „afere izbornik“ ili Davida Moyesa, koji su samo očiti primjeri. Ali, nakon Moyesa u Sociedadu – također neslavne avanture – kao i Nevillea u Valenciji (na to ne treba ni trošiti riječi), Englezi imaju i trećeg pulena kojeg u posljednje vrijeme šalju u Španjolsku, državu u kojoj obično idu na ljetovanje.

Hoće li i karijera Tonyja Adamsa, ikone Arsenala i engleske reprezentacije na klupi Granade, gdje je danas potvrđen kao novi trener ekipe koja se grčevito bori za opstanak u Primeri biti ljetovanje, ostaje za vidjeti. Adams je dogovorio suradnju do kraja sezone, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri imao je posla sa niželigašima Wycombe Wanderersima i Portsmouthom, kao i jednogodišnju epizodu na klupi azerbajdžanske Gabale. Zasad djeluje kao da je i on jedan od onih legendarnih igrača koji se nikada nisu razvili u prave trenere, ali preostaje vidjeti hoće li ići putevima Terryja Venablesa i Johna Toshacka ili gorespomenutih „prolaznika“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Tony Adams

Ostale Vijesti