Novi katastrofalan udarac za Bilića! Ruku pomoći pruža mu Guardiola?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.08.16. | 19:28

Nema kraja tegobama Slavena Bilića, koji bi pomoć mogao potražiti na Etihadu...

Slaven Bilić negdje se opasno zamjerio sreći. Sezona ozbiljno nije niti počela, a hrvatskom treneru nedostaje pola momčadi. A da stvar bude gora, redom se radi o važnim prvotimcima.

Sve je krenulo u predsezoni kada je West Ham na duže vrijeme ostao bez tada jedinog pravog lijevog beka Cresswella i ljetos otkupljenog ofenzivnog veznjaka Lanzinija. Na raspolaganju nije niti stoper Ogbonna, nastradao je i novopridošli Feghouli, a ozljeda muči i glavnu zvijezdu Payeta.

Vrhunac nesreće ipak je bio gubitak Andrea Ayewa. Svega nekoliko dana nakon što je postao najskuplje pojačanje u povijesti Čekićara, napadač iz Gane teško se ozlijedio poslije pola sata debija sa Chelseajem. Van terena bit će čak četiri mjeseca!

No, varate se ako mislite da je tu kraj Bilićevim tegobama. Protiv Bournemoutha nije bilo ni centarfora Andyja Carrolla, a bivši hrvatski izbornik otkrio je i da bi on mogao poprilično izbivati. Navodno mjesec i pol dana...

"Odmah potpisujem da se Carroll vrati za četiri ili šest tjedana i ostane zdrav do kraja sezone", kazao je pomalo očajni Bilić i dodao:

"Andy je Andy. Posvećen je radu i treninzima. Težak nam je to udarac, a i njega frustrira što mu se to stalno događa."

Nakon što je, eto, ostao i bez jedinog klasičnog napadača, Bilić se prema pisanju otočkih medijima ponovo okrenuo tržištu. Njegova meta je Wilfried Bony, kojeg će pokušati dovesti na posudbu.

Bony se sa West Hamom povezivao i početkom ljeta, ali onda je priča stala. Londonski klub okrenuo se nekim drugim opcijama, no sada mu je napadač iz Obale Bjelokosti pomalo i nužan. Dobra stvar za Bilića svakako je činjenica da je Pep Guardiola definitivno prekrižio Bonyja u svojim planovima...

(Foto: Action Images)


Tagovi

Slaven BilićAndy CarrollWest HamWilfried BonyPep GuardiolaManchester City

Ostale Vijesti