Ettore Griffoni / ipa-agency.net/IPA
Ettore Griffoni / ipa-agency.net/IPA

Nova posudba: Bistrović opet ima novi klub, igrat će s dvojicom bivših HNL topnika

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 08:40

Drugi dio prošle sezone proveo je u nizozemskom klubu u kojem igraju Ivor Pandur i Alen Halilović

Otkako je stigao u CSKA Moskvu u siječnju 2018. godine iz Slaven Belupa za 500 tisuća eura, Kristijan Bistrović otišao je na četiri, a od danas i na pet različitih posudbi kako bi se nametnuo (ili barem to pokušao napraviti) za nešto veću minutažu u poznatom ruskom klubu. Prvo je dva puta odlazio u Tursku (Kasimpasa, Karagümrük), potom se okušao u Serie A (Lecce), da bi onda drugi dio prošle sezone proveo u Nizozemskoj gdje je branio boje Fortune. Ljetos se vratio u CSKA, ali samo na par mjeseci, jer sada je ponovno odlučio spakirti kofere i otići na novu posudbu. Narednih godinu dana bivši hrvatski U21 reprezentativac nosit će dres Baltike iz Kalinjingrada (nekadašnji njemački Königsberg), novog ruskog prvoligaša kojeg vodi dugogodišnji kamen temeljac obrane reprezentacije Rusije, Sergej Ignašević. Baltika se u ovom trenutku nalazi na posljednjem mjestu tamošnjeg prvenstva, a od Bistrovića se očekuje da odmah zauzme svoje mjesto u udarnih 11 te da pokaže kako je spreman biti lider momčadi kao što je Baltika.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ako Bistroviću bude nedostajalo razgovora o HNL-u, ne mora se brinuti, u novom klubu će imati s kime debatirati o zanimljivostima u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Naime, 25-godišnjeg veznjaka su u novom klubu dočekali Gedeon Guzina, nekadašnji napadač Istre 1961 te Angelo Henriquez, sjajni Čileanac koji je tri i pol godine bio član Dinama. Henriquez je ovog ljeta stigao u Baltiku iz poljske Miedz Legnica, dok je Guzina bio devetka Baltike cijelu prošlu sezonu.

Bistrovića se povezivalo i s nekim HNL klubovima ovog ljeta, ali prema neslužbenim informacijama, problem bi uvijek nastao kad bi se krenulo pričati o primanjima. Većina HR klubova si ne može priuštiti ono što Bistrović zarađuje u CSKA Moskvi pa tako još jedan odlazak na posubu (budući da u CSKA ne žele razgovarati o sporazumnim raskidu) nikoga ne iznenađuje.

Zanimljivo, Bistrović je od danas četvrti Hrvat koji će braniti boje Baltike budući da su prije njega za klub igrali Ante Šimunac, Stjepan Babić i Vinko Buden.

Priliku za debi u novom klubu imat će ove subote kad njegova momčad na domaćem terenu dočekuje Rostov (20.15 sati), klub u kojem je veliki trag ostavio Stipe Pletikosa i kojeg danas vodi Valerij Karpin. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kristijan BistrovićBaltimore Ravens

Ostale Vijesti