Nova Engleska: Gordi Albion bez devet igrača sa Svjetskog prvenstva (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 12:03

Nova lica u reprezentaciji Engleske.

Prošlo je 88 dana od najveće pobjede hrvatske nogometne reprezentacije, a vjerojatno i hrvatskog sporta, svih vremena. Pobjeda nad Engleskom na moskovskom Lužnjikiju nakon produžetaka veća je i od pobjede nad Nizozemskom i Njemačkom 1998., od pobjeda rukometaša i vaterpolista u olimpijskim i svjetskim finalima…

Te večeri cijeli se svijet veselio preokretu Vatrenih kojeg su režirali Ivan Perišić i Mario Mandžukić i padu samodopadnog i arogantnog Gordog Albiona.

Hrvatska i Engleska ponovno će se susresti u petak, 12. listopada, u sklopu novoosnovane Lige nacija.

> Odigraj Hrvatska – Engleska

Prošlo je 88 dana, a situacija u oba tabora se podosta promijenila. Od hrvatske reprezentacije oprostili su se Mandžukić, Danijel Subašić i Vedran Ćorluka, Ivana Strinića i Marcela Brozovića nema zbog ozlijede, a upitni su Šime Vrsaljko i Lovre Kalinić.

> Hrvatska mijenja četiri igrača za Englesku u odnosu na polufinale Mundijala

Engleski izbornik Gareth Southgate u odnosu na dvoboj na Lužnjikiju nije pozvao čak devetoricu igrača. Odnosno sedmoricu budući da su se Jamie Vardy i Gary Cahill umirovili. Radi se o rezervnom vrataru Nicku Popeu, braničima Manchester Uniteda Ashleyju Youngu i Phillu Jonesu, Jesseu Lingardu, Dele Alliju, Fabianu Delphu i Rubenu Loftusu-Cheeku.

Tako da u udarnom sastavu od momčadi koja je izgubila od Hrvatske prije tri mjeseca neće biti Younga, Lingarda i Allija te Vardyja koji je ušao u 112. minuti, nakon Mandžukićevog pogotka.

Southgate je za dvoboje protiv Hrvatske i Španjolske pozvao čak sedam igrača koji nemaju niti jedan nastup za reprezentaciju (golmani Alex McCarthy i Marcus Bettinelli, Brightonov branič Lewis Dunk, veznjaci Nathaniel Chalobah, James Maddison i Mason Mount te 18-godišnji napadač iz Borussije Dortmund Jadon Sancho), dok veznjak Tottenhama Harry Winks ima samo jedan nastup.

U dvije utakmice odigrane nakon ruskog Mundiala, domaći poraz od Španjolske u Ligi nacija (1:2) i pobjeda nad Švicarskoj u prijateljskoj utakmici (2:0) pokazale su kako engleski izbornik i dalje namjerava igrati u formaciji 3-5-2, a ako je suditi prema popisu igrača pozvanih za ovaj dvoboj protiv srebrnih Vatrenih, Gordi Albion bi trebao istrčati u sljedećoj formaciji:

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018Liga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti