Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Norvežani poručili: "Došli smo igrati svoju igru, DNK nam je napadački i želimo da se uvijek zna da je na terenu Bodo/Glimt"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.08.22. | 11:00

"Utakmica s Dinamom za nas je bonus, nećemo mijenjati svoj stil igre, iako znamo da će puno ovisiti i o suparniku. Dinamo je odlična momčad, s puno dobrih pojedinaca, ulazi s puno igrača u završnicu. A ako nekoga moram istaknuti, onda je to igrač s brojem 7, Luka Ivanušec", rekao je trener Bodo/Glimta Kjetil Knutsen

Kjetil Knutsen, trener Bodo/Glimta, odlučno je najavio da se Bodo/Glimt nije u Zagreb došao braniti, da će njegova momčad pokušati ponovtii partiju iz prve utakmice i na taj način protiv Dinama pokušati obraniti 1:0 iz prve utakmice. Otkrio je, ugrubo, kakav je plan za ovu utakmicu.

"Igrat ćemo kao i u prvoj utakmici, iako će to ovisiti i o protivniku. Želimo igrati pametno, no u našem je DNK igrati pametno, ali i napadački. Nije ovo ista utakmica kao u Norveškoj, no, igrali smo već na ovoj razini, na velikim stadionima i znamo što nas čeka. Imamo obvezu igrati dobro, u našoj srži je da se igra lijepo, dobro, atraktivno", rekao je Knutsen, koji je svjestan da forma momčadi u zadnje vrijeme možda i nije na najvišoj razini.

"Predsezona je bila kratka, nije bilo puno vremena za uigravanje. Ali, njegujemo isti stil, nema tu puno promjena, a u igri ima uspona i padova. Ušli smo spremni u sezoni, ali ne možemo uvijek igrati na istoj razini."

Očekuje i bolji Dinamo nego u prvoj utakmici.

(1.90) Dinamo (3.50) Bodo/Glimt (4.10)

"Znam kakav je Dinamo, a mi sad nećemo imati potporu svojih navijača. Gledamo na ovo kao na bonus utakmicu, taktički smo se pripremili, a cilj je da publika uživa u nogometu. Bitno je prepoznati trenutak u utakmici koji možete iskoristiti, a ja vjerujem svojim igračima. Bili smo bliži i boljem rezultatu u prvoj utakmici, ali uvijek je važno dobiti i nešto od tog nogometa, od igre, da vidi da je na terenu Bodo/Glimt."

Pamti Knutsen i suca Lahoza, koji će suditi utakmicu.

"Sjećam se da je dao mojem igraču upitan žuti karton, ali nije to bitno, ne treba biti fokus na njemu. Radi se o odličnom, iskusnom sucu i vjerujem da će odraditi posao u skaldu s time."

Igrao je Bodo već ovakve utakmice, recimo, protiv Rome?

"To je bio sjajan proitivnik, s velikim trenerom. Ali ne bih se na to vraćao, ovo je druga utakmica."

Koga bi posebno istaknuo u Dinamu?

"Dinamo je ofenzivna momčad, jako dobra, teško je nekoga istaknuti. Individualno i kolektivno su odlični, ali dobro, ako bih nekoga istaknuo, onda je to broj 7, Luka Ivanušec. Dolaze s puno igrača u završnicu, dobro napadaju, ali nećemo nikoga posebno čuvati, branit ćemo se i napadati u valovima."

Koliko ovaj uspjeh Bodo/Glimta znači za norveški nogomet?

"Nitko nas tu nije očekivao, a to sigurno nije ništa negativno za norveški nogomet, pomažemo i ligi da dođe do više razine."

(1.90) Dinamo (3.50) Bodo/Glimt (4.10)

Uz trenera Knutsena pred mikrofonima je bio i igrač Marius Holbraten.

"Ovo je najveća utakmica ove sezone, ući ćemo posve ozbiljno, svjesni smo što nam nosi ta utakmica. Pritisak? Nismo dugo igrali ovako važnu utakmicu, ali veselimo se, jer dugo čekamo i igrat ćemo kako uvijek igramo, nećemo mijenjati naš stil.", rekao je Holbraten.

Liga prvaka, doigravanje, uzvrati

Utorak, 23. kolovoza

Viktoria Plzeň – Qarabağ (0:0)

C. zvezda – Maccabi Haifa (2:3)

Benfica – Dinamo Kijev (2:0)

Srijeda, 24. kolovoza

Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt (0:1)

Trabzonspor – Copenhagen (1:2)

PSV – Glasgow Rangers (2:2)        

Sve utakmice počinju u 21 sat, a u zagradama su rezultati prvih nadmetanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+

 


Tagovi

GNK DinamoBodo/GlimtLiga prvakaKjetil Knudsen

Ostale Vijesti