Nogomet je postao preveliki napor? U Norveškoj izbjegnuta nova tragedija na terenu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 17:35

Ovog puta je u pitanju Islanđanin...

Mnogi pamte ružne scene s Europskog prvenstva gdje je Christian Eriksen jedva ostao živ nakon srčanog udara koji je pretrpio na terenu igrajući protiv Finske na stadionu Parken u Kopenhagenu. Nekoliko mjeseci kasnije, u nedavnoj ligaškoj utakmici protiv Raya Vallecana, igru je s bolovima u prsima napustio Aguero, a naknadni pregledi su ustanovili da i on ima obnovljene probleme s najvažnijim organom. Kuna čeka barem tri mjeseca van terena, premda nam se čini da je njegova karijera došla do kraja.

Najnoviji slučaj iznenadnog pada na terenu nam dolazi iz Norveške gdje se kasno sinoć trebao odigrati susret tamošnje druge lige između Sogndala i Stjordals-Blinka. Emil Palsson, 28-godišnji Islanđanin koji nastupa za domaćina kao posuđeni igrač Sarpsborga, u 12. je minuti pao na pod, srećom hitna služba je bila u blizini pa je uspješno reanimiran te prebačen helikopterom u bolnicu. Utakmica je potom prekinuta.

Dok se čeka novi termin odigravanja susreta, Songdal je na društvenim mrežama potvrdio kako je Palsson stabilno, i da ga čeka cijeli niz zdravstvenih pregleda. Naravno, o povratku na teren nitko ne govori, u ovim trenucima je za njega, ali i za ostale igrače koji su pretrpjeli ovakav šok, najbitnije ostati zdrav.

Kad već spominjemo srčane probleme, moramo naglasiti kako se polako raspliće zamršeno klupko u kojem se našao Christian Eriksen. Reprezentativac je ljetos preživio udar na terenu, uspješno je operiran, i trenutno nosi defibrilator, što prema pravilniku Serie A, nije dopušteno imati prilikom odigravanja utakmica. Njegov odlazak na zimu iz Italije je izgledan, najvjerojatnije će potpisati za Ajax.




Tagovi

Sergio AgueroEmil PalssonSogndal

Ostale Vijesti