Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

"Noćna mora" Stevena Gerrarda odlazi na kraju sezone iz Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 14:02

Od odlaska na Ibrox u potrazi je za formom

Velike nade Rangersi su polagali u Erosa Grezdu kada je stigao 2018. godine iz Osijeka. Međutim, njegovo vrijeme pod vodstvom Stevena Gerrarda na Ibroxu bilo je noćna mora pa je iz Glasgowa otišao nakon manje od dvije godine ugovora, stoji u tekstu koji jedan škotski medij posvetio igraču Osijeka.

Mark Allen, tadašnji sportski direktor, radio je s Gerrardom na potpisivanju albanskog internacionalca za 2 milijuna funti, a Grezda je postao 14. igrač koji je stigao toga ljeta nakon imenovanja bivšeg kapetana Liverpoola za novog menadžera Rangersa.

Iako su mnogi igrači s Gerrardom potpisali uspjeh u Rangersima, Grezda nažalost nije bio jedan od njih, jer je u kratkom vremenu provedenom u klubu uspio postići samo dva pogotka. To znači da su Rangersi efektivno plaćali milijun funti za njegove usluge.

S obzirom na to da je Grezda upisao 17 nastupa u svim natjecanjima za Rangers, bilo je razočaravajuće što je uspio dati samo dva gola te upisati jednu asistenciju, a sve to u jednoj utakmici, pobjedi 7: 1 protiv Motherwella.

Iako su ozljede očito igrale svoju ulogu, jer su ga problemi s koljenom i gležnjem držali podalje veći dio sezone, očito o njegovim nastupima nije bilo puno za pisati. U nekoliko navrata u kojima je Grezda bio u formi, Gerrard naizgled nije bio posebno impresioniran krilnim napadačem.

Koliko ga je smatrao potrebnim govori podatak da mu je dozvoljeno da se pridruži svom starom klubu u siječnju 2020. nakon što uopće nije nastupio za prvu momčad Rangersa u prvoj polovici sezone 2019. / 20.

Osijek je na kraju bio taj koji se "posljednji smije" s obzirom da su ga unovčili dobro nakon jedne pristojne sezone u kojoj je zabio osam puta i upisao tri asistencije u svim natjecanjima. Zatim su ga vratili za dijelić naknade koju su dobili

Osijek će se bez sumnje smijati sve do banke s obzirom na pregovore o transferu s Rangersom za 25-godišnjaka, jer su ga unovčili nakon pristojne sezone u kojoj je uspio osam golova i tri asistencije u svim natjecanjima, prije nego što ga je vratio za djelić naknade koju su dobili od Rangersa.

Nenad Bjelica ove sezone izbjegava koristiti njegove usluge u trenutku kad se Osijek bori za naslov prvaka Hrvatske pa se može reći da je nastavio formu s Ibroxa. Odigrao je tek pet susreta na početku sezone i zabio jedan gol u porazu od Dinama 4:1. Ove zime klub ga je htio trasferirati, ali nije uspjelo pa će se kako stvari stoje to dogoditi na ljeto.

 

 


Tagovi

Glasgow RangersEros Grezda

Ostale Vijesti