MOLLY DARLINGTON/Action Images
MOLLY DARLINGTON/Action Images

"Njegova kvaliteta je sjajna, drago mi je zbog njega"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 09:11

Nekadašnji igrač Real Madrida bio je pun riječi hvale za Alena Halilovića

Alen Halilović jučer je postigao svoj prvijenac u engleskom Championshipu u utakmici u kojoj je njegov Birmingham City slavio protiv QPR-a rezultatom 2:1. Bivši, ili bolje rečeno potencijalni, reprezentativac Hrvatske zabio je jako lijep pogodak 'u svojem stilu' s vrha 16-erca pritom ne ostavivši gostujućem čuvaru mreže ni najmanju mogućnost da ukroti njegov lijep i nadasve precizan udarac.

Riječi hvale za talentiranog Hrvata nije štedio ni španjolski stručnjak Aitor Karanka, nekadašnji igrač Real Madrida koji od 2013. godine trenerski zanat izučava u Championshipu (Middlesbrough, Nottingham Forest, Birmingham).

"U odnosu na ono prije dva do tri tjedna i ono danas, Alen izgleda kao potpuno drugi igrač. Ne samo zbog pogotka, iako je on bio izvrstan te je s njim ponovno pokazao svoju kvalitetu. Ako uspoređujemo utakmicu protiv Lutona, on je onda dolazio u naš 16-erac po loptu gdje je bio sve samo ne opasan po suparnički gol, dok je danas priča bila potpuno drugačija. Za njega je najvažnije da nastavi rasti u formi i da nastavi biti sve bolji. Bio je jako dobar u fazi bez lopte, pomagao je obrani i bio agresivan, a to tražimo od njega. No, njegova kvaliteta je sjajna, drago mi je zbog njega"

Podsjećamo, prije dolaska u Birmingham Halilović je igrao za Milan, a kako smo kasnije doznali, u slučaju da se nije priključio engleskom drugoligašu, njegova nova destinacija bila bi Rijeka s kojom je prethodno postigao usmeni dogovor.

Njegov Birmingham se sada nalazi na skromnom 21. mjestu engleskog Championshipa, a sljedeću utakmicu igraju već ovog utorka kad idu u goste Huddersfield Townu.


Tagovi

Aitor KarankaBirminghamBirmingham CityChampionshipAlen Halilović

Ostale Vijesti