REUTERS/Ian Walton
REUTERS/Ian Walton

Ništa od nove suradnje Barišić-Gerrard: Aston Villa iskeširala 30.000.000 eura za lijevog beka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 11:01

Svađa s bivšim trenerom pogurala je promjenu sredine, a u kombinacijama se spominjao i hrvatski reprezentativac

Aston Villa zaključila 30 milijuna eura vrijedan posao u kojem se pojačala na lijevom beku. Svađa trenera Evertona Rafe Beniteza i lijevog bočnog Lucasa Dignea presudila je tome da Francuz ovbe zime promijeni sredinu.  Tako je ispunjena primarna želja Stevena Gerrarda da se pojača na toj poziciji.

28-godišnji lijevi bek bio je ključni igrač Evertona do sukoba s Benitezom prošlog mjeseca. Oism Aston Ville bio je zainteresiran i Chelsea, ali su na kraju odustali jer su opozvali Emersona s posudbe u Lyonu.

Digne bi, u međuvremenu, mogao biti na raspolaganju za debi uz Barcinog posuđenog Philippea Coutinha kada momčad Stevena Gerrarda 15. siječnja igra protiv Manchester Uniteda u Premier ligi. Govoreći za Villinu službenu web stranicu, Gerrard je rekao o transferu: „Kada je Lucas postao dostupan, iskoristili smo priliku da ga dovedemo u klub. Potpisati igrača njegovog pedigrea i kvalitete u siječanjskom prozoru odličan je dodatak našoj momčadi i njegov dolazak uzbuđuje mene i sve koji su povezani s Aston Villom.“

Digne je karijeru započeo u svojoj domovini u Lilleu još 2010. godine i proveo je tri godine na Stade Pierre-Mauroy prije nego što ga je ugrabio Paris Saint-Germain. Francuski reprezentativac odigrao je samo 44 nastupa u svim natjecanjima za PSG i na kraju je prodan Barceloni za 17 milijuna 2016. nakon posudbe u Romi. U Barci nije uspio uhvatiti mjesto u prvih 11, a onda je prešao u Everton za 20 milijuna eura 2018. godine.

Osim njega, prema britanskim medijima, u kombinacijama za dolazak u Aston Villu bio je i hrvatski reprezentativac Borna Barišić. Hrvatski lijevi bek bio je rezervna opcija ukoliko propadne transfer Dignea, a želja je i još jednog premierligaša. Naime, za Barišića je Watford poslao ponudu u dva navrata Rangersima, a obje su odbijene. Dolaskom Dignea u Villu je propala potencijalna nova suradnja Barišića i Gerrarda koji jako cijeni hrvatskog reprezentativca.

Navijači Ville će se nadati da će moći ponovno otkriti svoju najbolju formu jer se žele vratiti u gornju polovicu ljestvice u drugoj polovici sezone.


Tagovi

Lucas DigneEvertonAston Villa

Ostale Vijesti